30 yaş altı herkesi ilgilendiriyor: Öğrenci olma şartı yok! Tatile giden ücretsiz konaklayabilecek

30 yaş altı herkesi ilgilendiriyor: Öğrenci olma şartı yok! Tatile giden ücretsiz konaklayabilecek
Milyonlarca gencin seyahatsever uygulaması kapsamında devlet yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı elde edebileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "seyahatsever uygulaması" ile milyonlarca gencin farklı illerdeki GSB yurtlarında ücretsiz konaklayabileceği belirtildi. Söz konusu uygulama kapsamında 30 yaş altındaki milyonlarca genç 27 Ağustos tarihine kadar bu imkanlardan yararlanabilecek. Bununla birlikte, uygulamadan yararlanabilmek için öğrenci olma şartının aranmayacağı belirtildi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, 444 0 472 (ALO GSB) numarası aracılığıyla en az bir gün öncesinden iletişime geçerek yapılabiliyor. Sadece T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi ile rezervasyon yapmak yeterli oluyor.

Ücretsiz konaklama fırsatı sunulan yurtlarda, aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece kalınabiliyor. Ancak konaklayanlardan ücret alınmıyor ve konaklama süresince kahvaltı ve yemek hizmeti verilmeyecek. Konaklama için yurtlara giriş saati 16.00 olarak belirlenmiş olup, konaklama süresi sona erdiğinde odalar en geç 13.00'te boşaltılmalı. Yurtlardan en erken çıkış saati 05.00, son giriş saati ise 01.00 olarak uygulanıyor. Konaklama süresince odalar her gün 13.00 - 17.30 saatleri arasında temizlik için boşaltılıyor.

İstanbul'da bulunan yurtlarla ilgili bilgilere https://seyahatsever.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşmak mümkün. Bu fırsatla, gençler hem ekonomik olarak rahatlayacak hem de ülkenin farklı şehirlerini keşfetme fırsatı elde edecekler. Devletin bu uygulaması, gençlerin seyahatlerini kolaylaştırmaya yönelik bir adım olarak önemli bir katkı sağlıyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen gençlerin belirtilen süre içerisinde başvurularını yapmaları ve ücretsiz konaklama imkanını değerlendirmeleri gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.