Bakan Işıkhan açıkladı 272 bin 419 işçi alınacak

Bakan Işıkhan açıkladı   272 bin 419 işçi alınacak
Bakan Işıkhan 272 bin 419 işçi açığıyla ilgili detayları paylaştı. Buna göre iş arayanlar en çok eleman arayışının olduğu meslekleri merak ediyor. İŞKUR’un Açık İş İstatistikleri Araştırması sonucu 3 sektör öne çıkıyor.

İş bulmanın zorlaştığı, geçim derdinin fazla olduğu son dönemlerde iş arayışı bulunanlar, işveren tarafından en fazla çalışanın arandığı sektörleri bilmek istiyor. Aynı zamanda eğitim almayı düşünen ve üniversite sınavlarına hazırlanan kişiler de hangi mesleklerde açıkta kalmayacaklarını merak ediyor.

Konunun detayları, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Açık İş İstatistikleri Araştırması ile şekil kazandı. Verilere göre Türkiye’deki en fazla eleman açığı bulunan 3 sektör ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın bildirdiği verilere göre sizce en çok açık hangi mesleklerde bulunuyor? Gelin, konunun detaylarına inelim.

İŞKUR RAPORLADI BAKAN IŞIKHAN BİLDİRDİ

en fazla çalışan talebinin bulunduğu sektörü ve meslekleri ortaya koymak için İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç raporu yayınlandı. Yayınlanan raporun detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi. Bakan Işıkhan, "Araştırma kapsamında 1 ve üzeri çalışanı bulunan 16 bin 778 işletmeyle iletişime geçerek 272 bin 419 açık iş (işveren tarafından talep edilen-ihtiyaç duyulan eleman) tespit ettik." dedi.

Açıklama, iş arayanların hangi sektörlere ve mesleklere başvurması gerektiği konusunda merakı da beraberinde getirdi.

İŞSİZLİK ORANLARI BELLİ OLDU

Türkiye’deki işsizlik oranları her zaman tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Son veriler, işsizlik oranlarını ve iş gücü katılım oranlarını bu yıl için yakın zamanda ortaya koydu.

10 Kasım 2023 tarihinde işsizlik verileri açıklanmıştı ve bu verilere göre 2023 yılı Eylül ayındaki işsizlik oranının yüzde 8,9 seviyesinde olduğu yansımıştı. İstihdam edilen kişilerin sayısı 32 milyon 185 bin olurken, istihdam oranı ise yüzde 49,1 olarak ortaya kondu.

Veriler ortaya konmuşken, en çok açık hangi mesleklerde var diye merak edilmeye de başlandı. Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıkladığı İŞKUR araştırmasına göre 3 meslek, eleman açığında öne çıktı.

İŞ ARARKEN 3 SEKTÖRE DİKKAT!

İş arayanlar ve işverenler 3 sektöre odaklanıyor. Peki, en fazla eleman açığı olan bu meslekler hangileri?

iskurrrr.jpg

Yapılan araştırma çalışmasına göre ‘bilgi iletişim’, ‘inşaat’ ve ‘imalat’ sektörleri en fazla eleman açığı bulunan sektörlerin başını çekti.

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre 16 bin 778 işletmeden 2023 yılının üçüncü çeyreğinde elde edilen verilerle açık iş sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,3 oranında artış gösterdi. En fazla açığın bulunduğu sektörler de bu verilerin ışığında ortaya çıktı.

EN FAZLA ELEMAN AÇIĞI BULUNAN MESLEKLER HANGİLERİ?

Bahsedilen sektörlerdeki açık, meslekler bazında da değerlendirildi. Çünkü iş arayan pek çok kişi “en fazla eleman arayan meslekler hangileri?” sorusunu da sıklıkla soruyor. Buna göre, açık iş oranlarının en fazla olduğu mesleklerin başındaysa ‘silahsız özel güvenlik görevlisi’, ‘garson’ ve ‘paketleme işçisi’ meslekleri geldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.