263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı

263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapıldı. Bakanlık binasında yapılan atama ile şu ana kadar kamuya atanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 819’a ulaştı.

“VEFA BORCUMUZUN BİR GEREĞİ”

Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına her zaman sahip çıktıklarını belirten Bakan Göktaş, “Gazilerimize ve ailelerine hak etmiş oldukları değeri vererek emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve ailelerine daha iyi imkânlar sunmak için çalışıyoruz. Sorunlarının ivedilikle çözülmesi için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz bünyesinde birçok hizmeti devam ettiriyor, yeni hizmet modelleriyle mevcut hizmetlerimizi destekliyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim için gurur vesilesidir. AK Parti iktidarlarında geçtiğimiz 21 yıl boyunca şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için önemli düzenlemeler gerçekleştirdik. Şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun bir gereği olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde etkin politikalar ürettik, üretmeye devam ediyoruz.

Gelir desteğinden istihdam hakkına, sağlık hizmetlerinden eğitime varana kadar pek çok alanda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımızın yanındayız. Kendi hizmetlerimizin yanında hizmet çeşitliliğimizi artırmak için kurumlar arası iş birliği protokolleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TOPLAMDA 48 BİN 819’A ULAŞMIŞ OLACAK”

Bakan Göktaş, “Bugün bu gayrete inşallah yeni arkadaşlarımızı da ortak edeceğiz. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza yönelik en önemli başlıklarımızdan birisi de istihdam. İstihdam hakkının verildiği 1995 yılından 2002 yılına kadar 6 bin 315, bu yıl nisan ayında yaptığımız atamayla birlikte 48 bin 556 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağladık. Bugün yapacağımız 263 atama ile kamuda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının istihdamı toplamda 48 bin 819’a ulaşmış olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.