25 bin hayvana ücretsiz aşı

25 bin hayvana ücretsiz aşı
Şile Belediyesi ve Şile Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan yetiştiricilerine destek olmak amacıyla 25 bin hayvana ücretsiz aşı temini ve uygulaması yapacak.

25 bin hayvana ücretsiz aşı

DHA’nın bilgilerine göre, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli tarafından imzalanan protokolle hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele programı kapsamında Şile’de bulunan 25 bin hayvan için ücretsiz aşı temini ve uygulaması yapılacak.

Proje hakkında bilgi veren Şile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Benli, “Proje kapsamında büyükbaş hayvanlara şap, brusella (S-19), sığırların nodüler ekzantemi (LSD) aşıları, küçükbaş hayvanlara brusella (REV-1), koyun keçi vebası (PPR), koyun keçi çiçeği ve kedi ve köpeklere kuduz aşıları uygulanacak.

“Proje 2022-2024 yılı ilkbahar ve sonbahar kampanya döneminde uygulanan şap aşılarını ve yıl boyu uygulanan brusella S-19, brusella REV-1, LSD, PPR, koyun keçi çiçeği ve kuduz aşılarını kapsayacak. Aşı uygulamaları Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekim ve yardımcı sağlık personelince yapılacak. “İlçemiz yetiştiricilerine yönelik ücretsiz aşı temini ve uygulanması protokolü İlçe hayvancılığına önemli katkılar sunacaktır” dedi.

“HER ZAMAN ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Şile Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılıkta çiftçi ve üreticilere yardım, koruma ve katkı sağlama vizyonu doğrultusunda desteklerinin süreceğini ifade eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Bugün Şile için bereketli bir gün. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize ilk müjdemizi paylaşmak istiyorum. Şile Belediyesi olarak, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin sahip olduğu büyükbaş ve küçükbaş hayvan sürülerinin yıllık aşı ihtiyacını biz karşılıyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında 2022-2024 yılları arasındaki aşılama masraflarını üstlenmiş bulunuyoruz. Her zaman üreticimizin yanında olacak, tarıma ve hayvancılığa desteklerimizi sürdüreceğiz. Çiftçimizin, üreticimizin her zaman destekçisiyiz ve yanlarındayız. Çiftçilerimize bir diğer müjdem ise, yapılacak çalışmanın tamamlanması sonrası hazırlanacak yeni bir protokol ile hayvancılıkla uğraşan çiftçilere, veterinerlik hizmetleri desteğinin yine Şile Belediyesi tarafından karşılanacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.