23 saat boyunca tonlarca karın altında kaldı 'Hayatta kalmasının sırrını açıkladı'

23 saat boyunca  tonlarca karın altında kaldı 'Hayatta kalmasının sırrını açıkladı'
İtalya'da çığ felaketi sonrasında 23 saat kadar tonlarca karın altında mahsur kalan 54 yaşındaki Carluccio Sartori'nin ölü olduğu düşünülüyordu ama beklenmedik bir şekilde sağ olarak karın altından çıkarılması mucize olarak adlandırıldı.

Çığ felaketinin ardından gün boyunca tonlarca kar altında kalan 54 yaşındaki Carluccio Sartori arama çalışmaları başlatıldı. Ancak ekipler aradan geçen sürede göz önünde bulundurulduğunda Sartori’yi canlı olarak bulabileceklerini düşünmüyordu.


İtalya'nın Güney Tirol bölgesindeki Val Badia dağlarında yaşanan felaketin hemen ardından başlayan çalışmalara rağmen kar yoğunluğu ekibin umutlarını gölgeliyordu ancak 54 yaşındaki adam karın altından canlı olarak çıkarıldı. Üstelik konuşma yetisi yerindeydi ve ekiplere cevap verebiliyordu.

14 AY SONRA KONUŞTU
Çığ felaketinden 14 ay sonra, Sartori, nasıl hayatta kaldığını, yeniden yürümeyi öğrendiğini ve şimdiden tekrar dağlara temkinli bir dönüş yaptığını paylaştı

'HAYATTA KALMAYA ODAKLANDIM'
"Bu yıl birkaç dağcılık gezisine çıktım ama aynı doktorlar tarafından tedavi edilmeye devam ediyorum, artık arkadaşız. Sağ elimde bazı sorunlar var ama onun dışında iyiyim. Doktorlar bile bunun nasıl mümkün olduğunu açıklayamıyor" şeklinde konştu. Sartori çığ düşme esnasında düşündüklerini ve yaşadıklarını aktarırırken"Uyuyakalmamam gerektiğini biliyordum, bunu dağcı filmlerinde izlemiştim ama ekstrem durumlarda hayatta kalma konusunda uzman değilim. Tek amacım hayatta kalmaktı. İlk birkaç saatten sonra sadece hayatta kalmaya odaklandım." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.