2022 Sakarya TOKİ evleri için başvurular başladı mı? Detaylar açıklandı

2022 Sakarya TOKİ evleri için başvurular başladı mı? Detaylar açıklandı
TOKİ Sakarya konut projesi için başvuru sürecinin detaylarını paylaştı. Konut başvuruları 3 kategoride kabul edilecek.

TOKİ evleri için başvurular başladı mı? Detaylar açıklandı

Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimleri için konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek.

TOKİ Sakarya Adapazarı projesi kapsamında inşa edilen 293 konut için başvuru sürecinin detayları belli oldu. Proje kapsamında 200 adet 2+1 konut, 93 adet 3+1 konut satışa çıkarılacak. TOKİ Adapazarı projesinde en düşük konut bedeli 249 bin 765 lira, en yüksek konut bedeli 402 bin 92 lira olarak belirlendi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

17 Ocak günü başlayan başvuru süreci 21 Ocak'ta sona erecek. Konut sahibi olmak isteyenler 20 Ocak akşamına kadar e- devlet üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler. 28 Ocak’ta da hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekilecek.

Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 01 Şubat 2022, konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 21 Şubat 2022, yedek hak sahiplerinin başvuru bedelleri ise 09 Mart 2022 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir.

Konutların teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 36 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek ve ilan edilecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.