Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

20(21)

1 Ocak 2001 yılı idi ve insanlarda gereksiz bir iyimserlik vardı. Eee! Kolay değil, milenyum yılına giriyorduk. Gerçi bazıları milenyum yılına 2000 yılı itibariyle girdik, giriyoruz gibi gereksiz bir muhabbetin kapısını açmıştı ama işin doğrusu 2001 yılı idi.

Milenyum yılına merhaba diyeli tam 20 sene geçmiş olacak 2021’e merhaba dememize sayılı günler kaldığı zamanlarda.

Bizleri çok yoran, üzen, yıpratan bir yılı geride bırakmanın garip bir tadı ve gelecek yıl bu yılı aratmasın haliyle bekliyoruz öylece, ışık görmüş tavşan misali.

Hayatın hemen hemen hiçbir yerinde oh(!) diyeceğimiz 2020 yılının son gününde futbolumuzun yayımcı kuruluşu illaki yılın en iyi, en ilginç pozisyonlarını gün boyu tekrar tekrar bizlere sunacaktır. Bizlere hafızamızı tazeleyecek görüntüler eşliğinde geçmişe yolculuk yapacağız.

Süper ligin 115’inci haftasını geride bıraktığımızda, puan sıralamasında;

  1. Galatasaray A.Ş.                             29
  2. Beşiktaş A.Ş.                                    28
  3. Aytemiz Alanyaspor                      27
  4. Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.     27
  5. Fenerbahçe A.Ş.                             26
  6. Atakaş Hatayspor                           24
  7. Fatih Karagümrük A.Ş.                  21

 

İlk yedi takımı bu şekilde görüyoruz. Zirvede olmasını her daim beklediğimiz takımlar gerçi lige “Şampiyon” unvanı ile başlayan Fenerbahçe’de son zamanlarda gözle görünür bir düşüş ve düşüşe çare yine transfer haberlerini görüyoruz ama süreç böyle devam ederse Fenerbahçe sadece “Transfer Şampiyonu” olur. Bazen çok transfer derde derman bulmak değil. Çok transfer takım olma olgusunu öteleyen bir gerçek. Fenerbahçe hemen hemen 18 transfer yapmış yani nerede ise bir takımı yeniden kurmuş. Teknik Direktör Erol Bulut çokluk içinde, puzzle parçalarını birleştirmekte, kendi oyun anlayışını yerleştirmekte zorlanıyor. Fenerbahçe yönetimi ve taraftarı sabır ile beklemelidir.

Galatasaray ise Fatih Terim liderliğinde bildiğiniz gibi yol almaya devam ediyor. Bazı düşüş zamanları, gergin ve sinirli anlar oluyor ama kimse bu saatten sonra Fatih Terim’i değiştirmeye kalkmasın “boşa kürek çeker”.

Beşiktaş ise gerçekten çok acayip bir süreç ile 2020 yılını bitiriyor. Bir ara gitsin, olmuyor fikrinin rüzgârları Sergen Yalçın adına esmeye başlamışken, ne oldu ise yönetim ve teknik heyet arasındaki bazı sorunlar giderildi. Sorunların ardından ise kenarda daha rahat, daha konsantre bir Sergen Yalçın izlemeye başladık. Takım vites artırdı, sahada savaşmaya başladı, takımda taşlar yerine oturdu ve;

Trabzon 1 – 3 Beşiktaş

Beşiktaş 1 – 1 Antalyaspor

Konyaspor 4 – 1 Beşiktaş

Beşiktaş 0 – 1 Gençlerbirliği

Denizli 2 – 3 Beşiktaş

Beşiktaş 1 – 0 Malatya

Gaziantep 3 – 1 Beşiktaş

maçlarındaki verilen kötü sinyallerin ardından ligin 9. hafta karşılaşması;

Beşiktaş 3 – 2 Başakşehir maçının ardından

Fenerbahçe 3 – 4 Beşiktaş

Beşiktaş 3 – 0 Kasımpaşa

Alanya 2 – 1 Beşiktaş

Beşiktaş 4 – 0 Erzurumspor

Ankaragücü 0 – 1 Beşiktaş

Beşiktaş 3 – 0 Sivasspor karşılaşmalarının ardından son üç maçını kazanarak sıralamada 1 puan gerisinde ezeli ve ebedi rakibi Galatasaray’ın ardından ikinci sıraya yerleşti.

2021 yılının ilk maçını ise 03.01.2021 Pazar günü saat 19.00’da Kayseri deplasmanında oynayacak. Kazanma, savaşma ve takım olma hüviyetini kazanan Beşiktaş bu özelliklerini kaybetmez, yönetimsel ve maddi sıkıntıları çokça yaşamaz ise istenilen, arzu edilen transferler yapılamasa bile bu ligi zirve yarışının içinde bitirir.

Şampiyon kim olur? O şimdilik uzun lig maratonunda cevabı zor bir soru çünkü adaylar çok. Taraftarsız oynanan maçların özellikle taraftarıyla özdeşleşmiş takımlar üzerindeki olumsuz etkileri gördük. Bu sonuca direkt etki eden bir gerçek. İş artık sahada ve kenar yönetimde.

Bu yazı biraz da tarih sürecinin bana tanıdığı şans olarak yılın ilk günü (herhangi bir aksilik olmazsa) sizlerin okuma keyfine sunulacak. Bugüne kadar yazılarımı okuyan, takip eden herkese, tüm ülkeme 2021 yılının mutluluk getirmesini diliyorum.

Tüm eleştirilerinizi mail adresimden iletmeniz dileğimle…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları