2 hisseye yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'

2 hisseye yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'
Borsa İstanbul’da işlem gören 2 hisse hakkında 29 Mart tarihine kadar yasak veya tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen yazılı açıklama ile 2 hisse hakkında yasak ve tedbir kararı alındığı duyuruldu. KAP’a bildirilen kararlara göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) Eminiş Ambalaj (EMNIS) ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (ISGSY) hisseleri hakkında 29 Mart tarihine kadar yasak veya tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul’dan KAP’a gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Eminiş Ambalaj (EMNIS) payları 01/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

borsa-jxyh-cover.jpg

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında (ISGSY) payları 01/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

EMİR PAKETİ NEDİR?

"Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanmasını, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanmasını ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içermektedir. Ayrıca, ilgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.