2 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar dikkat'

2 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar dikkat'
Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre 2 hisse hakkında 1 ay süreyle yasak ve tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlat Platformu’na (KAP) yapılan yazılı bildirimde Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) ve Euro Trend Yatırım Ortaklığı (ETYAT) hisseleri hakkında 1 ay süreyle yasak ve tedbir kararı alındığı duyuruldu.

Borsa İstanbul tarafında AVHOL ve ETYAT hisselerine ilişkin alınan yasak kararlarına ilişkin şu ifadeler kullanıldı;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ETYAT.E payları 19/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

thumbs-b-c-30726414b8f5afc53f41c7b35bc48a11-002.jpg

Ayrıca Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVHOL.E paylarında 19/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 18/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa düzeninin sağlanması amacıyla alınan bir dizi önlemleri içerir. Bu önlemler şunları kapsar:

1. Piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması: Piyasa emirleri, anlık fiyat üzerinden işlem yapılmasını sağlayan emirlerdir. Limit emirleri ise belirli bir fiyat seviyesinden işlem yapılmasını sağlayan emirlerdir. Bu tedbir, ani fiyat hareketlerinin önlenmesine yardımcı olur.

2. Emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması: Bu kural, emirlerin kötü niyetli şekilde kullanılmasını engeller. Emirlerin iptal edilmesi veya değiştirilmesi durumunda, bu işlemlerin piyasayı manipüle etmek amacıyla kullanılmasını engellemeyi amaçlar.

3. Emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması: Emir toplama bilgi yayını, yatırımcıların emirlerini bir araya getirerek toplu olarak yayımlamalarını sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama, piyasada yanlış algılar oluşturabileceği için kısıtlanabilir.

Bu tedbirler, piyasada adil ve düzenli bir ortamın sağlanmasına yardımcı olurken, aynı zamanda yatırımcıların haklarını korumayı amaçlar. Bu önlemler aynı zamanda, kredili işlem yasağı

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.