"2 emekli maaşı 1 daire kirasına yetmiyor"

"2 emekli maaşı 1 daire kirasına yetmiyor"
İPA Türkiye'de Emeklilerde Yaşam Krizi araştırmasını paylaştı. Buna göre, emekli maaşlarının asgari ücretin gerisinde kaldığı belirtilirken, emeklilerin yaşam şartlarının da geçtiğimiz yıllara oranla düştüğü kaydedildi.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Türkiye'de Emeklilerde Yaşam Krizi araştırmasının sonuçlarını sosyal medya hesabından yayınladı. Araştırmanın sonucu olarak 2 kişilik emekli maaşı ile İstanbul'da 1 dairenin kirasının bile ödenemeyeceği görüldü.

ekran-goruntusu-2023-08-11-144232.jpg

Araştırmada, emekli maaşlarının İstanbul'da konut kiralarını karşılama oranının her sene azaldığı da vurgulanırken yine İstanbul için 4 kişilik bir ailenin aylık geçim maliyeti olan 38 bin 828 TL'nin de karşılanamadığı belirtildi.

İPA, özellikle son 10 yılda dolar kurunda yaşanan artışların emeklilerin alım gücünü nasıl azalttığını ise şöyle açıkladı:

"2010'dan günümüze en düşük emekli maaşının dolar karşısında önemli bir düşüş yaşadığı gözleniyor. Buna ek olarak doların yaşadığı 13 yıllık enflasyon da hesaba katılırsa en düşük emekli maaşının alım gücünün düşüşündeki ciddiyet daha iyi anlaşılacaktır."

ekran-goruntusu-2023-08-11-143857.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.