17 üniversiteden ortak ‘yabancı öğrenci’ açıklaması: Sahip çıkacağız

17 üniversiteden ortak ‘yabancı öğrenci’ açıklaması: Sahip çıkacağız
Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi 17 üniversite, son dönemlerde yabancı öğrenciler aleyhine yapılan açıklamalara yanıt verdi.

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi 17 üniversite, son dönemlerde yabancı öğrenciler aleyhine yapılan açıklamalarla ilgili yayınladıkları ortak paylaşımda, "Türkiye'nin gönül elçileri uluslararası öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" söylemleri yer aldı.

Bartın Üniversitesi'nin de aralarında yer aldığı Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği, yabancı üniversite öğrencileri aleyhine yapılan açıklamalara ortak bildiriyle tepkide bulundu.

Birliğe üye 17 üniversitenin resmi internet sitesinde de yayınlanan paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"Son zamanlarda üniversitelerimiz için bir kazanım olarak değerlendirilmesi gereken ve birçok ülkenin gelişim stratejileri arasında önemli bir yerde duran uluslararasılaşma çabalarımıza, talihsiz açıklamalarla zarar verilmektedir. Unutulmamalıdır ki, bu tür eylemler sadece yükseköğretim kurumlarımızın hedeflerine zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda "bilim diplomasisi" aracılığıyla Türkiye'nin gücüne güç katan barış ve uyum ortamını da bozmaktadır"

aw186855-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.