103 bin TL yetim aylığı borcu, KDK'nın girişimleriyle silindi

103 bin TL yetim aylığı borcu, KDK'nın girişimleriyle silindi
Türk vatandaşlığından çıkması gerekçe gösterilerek kesilen yetim aylığı Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından yeniden bağlandı. Şubat 2018'den Haziran 2022'ye kadar tarafına fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle 103 bin gösterilen borcu silindi.

Lisansüstü öğrenim gören bir kişi, Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) başvurarak babasının vefatı nedeniyle 2014'ten 2022'ye kadar yetim aylığı aldığını, Mavi Kart'lı olmasına rağmen 2022'de aylığının Türk vatandaşlığından çıkması gerekçe gösterilerek kesildiğini belirtti.

YETİM AYLIĞI TEKRAR BAĞLANDI, ÖDENMEMİŞ AYLIKLAR YATIRILDI

Şubat 2018'den Haziran 2022'ye kadar tarafına fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle 103 bin liralık borç çıkarıldığını belirten başvurucu, İçişleri Bakanlığı'ndan aldığı izin ile Türk vatandaşlığından çıktığını, Mavi Kart sahibi olduğu için borcun iptal edilmesi, aylığın tekrar bağlanmasını ve ödenmemiş aylıkların da ödenmesini talep etti.

KDK, dostane çözüm yolu kapsamında SGK ile görüşmeler yaptı. Başvurucunun 103 bin TL borcu iptal edildi, yetim aylığının tekrar bağlanması ile ödenmemiş yetim aylıklarının tarafına ödenmesi sağlandı.


İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.