1 Temmuz’da yeni dönem başlıyor ‘Milyonlarca kişi o paraları geri alacak

1 Temmuz’da yeni dönem başlıyor ‘Milyonlarca kişi o paraları geri alacak
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren uygulama 1 Temmuz’da başlıyor. O kişiler içerideki paralarını ger alabilecek.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yeni dönem resmen başlıyor. 1 Temmuz 2024 itibarıyla BES katılımcılarını yeni bir değişiklik bekliyor.

Bu yeni dönem ile birlikte katılımcılar 1 Temmuz itibariyle sistemden çıkmadan hesaplarında biriken tutarların bir kısmını çekebilecek.

BES katılımcıları, eğitim, evlilik, konut alımı ve doğal afet gibi durumlar için sistemden çıkmadan ve hesaplarındaki tutarların yüzde 50'sini çekebilecekler. Katılımcılar birikimlerinin yüzde 50’sini devlet katkısı dahil olmak üzere çekme hakkına sahip olacak.

katilim-esasli-temel-plan-641x380-px.jpg

Söz konusu birikimini çekmek isteyen katılımcılar, paralarını çekebilmek için emeklilik şirketine başvuru yaparak taleplerini iletebilir.

BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU

Kısmi parayı çekmek için bazı başvuru şartları bulunuyor. Buna göre, birikiminin yüzde 50’sini çekmek isteyen vatandaşlar, en az 5 yıl sistemde kalmış ve aylık asgari ücretin en az 5 katı kadar katkı yapmış olması gerekiyor.

Öte yandan birikimi çekmek isteyen vatandaşlar konut alımı ve evlilik durumlarında ise başvuru yapabilmek için belirli belgeler göstermesi gerekiyor.

bireysel-emeklilik-baska-birine-devredilebilir-mi-1678471520.webp

Kısmi ödemelerin başvuru süresi ise, emeklilik şirketleri tarafından 3 iş günü içerisinde incelenip sonuçlandıracak.

KONUT ALIMI VE EVLİLİK İÇİN BELGE İSTENECEK

Ayrıca konut alımı ve evlilik durumları için gösterilecek belgeler belli oldu. Konut alımı için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden doğrulama kodu içeren tapu belgesi alınması gerekecek. Evlilik durumu için ise e-Devlet üzerinden alınan ve doğrulama kodu içeren nüfus kayıt örneği kısmi ödemeyi almak için şirketlere sunulması gerekiyor.

64fd5025e14f2adf329bf1be.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.