1 Temmuz'a kadar yasaklandı! Bakanlık düğmeye bastı

1 Temmuz'a kadar yasaklandı! Bakanlık düğmeye bastı
Ticaret Bakanlığı, milyonları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık 1 Temmuz'a kadar yasaklandığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe düzenlemelere uymayan işletmelere karşı ülke genelinde etkin denetimler gerçekleştirdiğini duyurdu. Bugüne kadar 258 firmayı denetleyen bakanlık, toplam 688 firmaya 404.741.914 TL idari para cezası uyguladı.

UYMAYANLARA BÜYÜK PARA CEZASI KESİLDİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, Bakanlığımızın sorumlulukları arasında adil ve rekabetçi bir iç piyasa ile istikrarlı bir iç ticaret ortamı oluşturmak bulunmaktadır. Bu hedefleri gerçekleştirmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Piyasa düzenlemelerine uymayan ve tüketicileri yanıltan faaliyetlere karşı gerekli tedbirleri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz." Denildi.

Ayrıca, 2023 ve 2024 yıllarında toplamda 212.176.230 TL idari para cezası uygulandığı belirtilen açıklamada, "Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla da piyasa denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 2024 yılının ilk iki ayında 43.590 firmanın 1.053.440 ürünü denetlenmiş olup, 9.117 aykırı ürüne 34.666.798 TL idari para cezası kesilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Özellikle otomotiv sektöründe tüketicilerin mağduriyetlerini önlemek ve adil bir piyasa yapısı oluşturmak amacıyla önemli düzenlemeler yapıldığı belirtilen açıklamada, bu düzenlemelere uymayan işletmelerin denetimlerinin sıkı bir şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

1 TEMMUZ’A KADAR YASAKLANDI

Açıklamada, "Otomotiv piyasasında, arz ve talebin dengelenmesine yönelik olarak yapılan düzenlemelerin olumlu etkilerini göz önünde bulundurarak, bu düzenlemelerin uygulama süresi 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca, motosiklet piyasasında benzer sorunların önlenmesi için motosikletleri de kapsayan düzenlemeler hayata geçirildi. İkinci el taşıtların sıfır fiyatının üzerinde pazarlanmasını yasaklayan düzenleme ise 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak." denildi.

Son olarak, otomobil yetkili bayilerinin tüketicileri zorlayıcı faaliyetlerde bulunmasını engellemeye yönelik düzenlemelerin hayata geçirildiği ve bu düzenlemelere uymayan işletmelere yönelik denetimlerin devam ettiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.