Zorunlu Deprem Sigortası tarifesinde yeni dönem

Zorunlu Deprem Sigortası tarifesinde yeni dönem
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Zorunlu Deprem Sigortası tarifesindeki yeni tarife değişikliğini Resmi Gazete'de yayımladı

31/12/2016 tarihli ve Resmî Gazete’de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği 2 nci madde birinci fıkrasının son cümlesi değiştirilmiştir ve yer alan tablo aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Aynı zamanda dokuzuncu fıkrasının son cümlesi yürürlükten kaldırıldı.

“Asgari prim tutarı, birinci gruptan yedinci gruba risk grubuna göre sırasıyla 979 TL, 869 TL, 739 TL, 693 TL, 521 TL, 370 TL ve 252 TL’den az olamaz.”

6565.jpg

Tebliğin 3 üncü maddesindeki “640” ibaresi “1 milyon 272” şeklinde değişti. Tebliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi yürürlükten kaldırıldı ve şu şekilde değiştirildi:

565654.jpg

  • Sigorta bedeli hesabındaki metrekare bedeller, TÜİK tarafından açıklanan aylık 2003=100 Temel Yıllı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranında artırılır.
  • Aylık metrekare bedelindeki değişiklik, sigorta şirketlerine otomatik iletilir.
  • Sözleşmenin yürürlükte olduğu süre boyunca esas metrekare bedelinde artış olması halinde herhangi bir ek prim alınmaksızın artış oranında artırılır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.