Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Zirvede Anadolu Rüzgarı

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nda 30. Hafta maçları oynanacak.

Zirvenin kralı belli "Trabzonspor" ve kral büyük bir ihtimallede sezonu çifte kupa ile kapatacak, uzun yılların birikmiş sevinç gösterileri, tezahüratlar eşliğinde Trabzonspor sevdalılarının olduğu her yerde göğe yükselecek.

Zirve belli de peki diğer sıralamalar ne olacak?

İttifak Holding Konyaspor'un ikincilik ve Avrupa hatta Şampiyonlar Ligi için büyük bir ısrarı ve çabası, emeği var. Bir futbolsever olarak düşük profilde izlediğimiz ligimizin sezon sonunda dileriz ki! Bu sezon tam bir "Anadolu İhtilalinin" yaşandığı sezon olur.

Haftanın en dikkat çekici maçları;

Çaykur Rizespor A.Ş. - Trabzonspor A.Ş.

Adana Demirspor - Medipol Başakşehir FK

Fenerbahçe A.Ş. - İttifak Holding Konyaspor olacaktır.

 

Fenerbahçe kendi evinde ağırlayacağı rakibi Konyaspor'a karşı alacağı galibiyet ligin ikincilik sürecini, Avrupa mecarasına hangi takımın önce adım atacağına dair başlangıç olacaktır. 2-3 hafta öncesine kadar bu düşü kuran Adana Demirspor ve Alanyaspor ise aldıkları sonuçlar itibariyle çokta hazırlıklı olmadıklarını ispatladılar.

Ligin sekizinci sırasındaki Beşiktaş ve 11. sıradaki Galatasaray'a gelince onların durumu çok ama çok farklı.

Galatasaray en azından cebinde "Avrupa Gururu" ile bi'şekilde yoluna devam ediyor, birde derbi maçında tuzağına düşürüp yendiği Beşiktaş karşılaşması var.

Kısacası o tarafta sıkıntı yok her ne kadar sıralama 11 rakamını göstersede.

Beşiktaş'a gelince, Avrupa hüsranı, Türkiye Kupası hüsranı ve Süper Lig hüsranı ile Küçük Emrah'tan hallice hâle getirilmiş Önder Karaveli ile bu iş gitmez nihai kararına varmış ama hâlâ Önder Karaveli yerine "kim?" gelecek sorusuna cevap bulamamış bir Beşiktaş, gelecek sezon için yapılanmada geç kalmamalı.

Beşiktaş yaptığı önemli sponsorluk anlaşması ile maddi anlamda kazançlı rakamı hanesine yazdırmış olmasına rağmen uzun zamandır ortaya çıkması belli olan yönetimsel zafiyetin "Adnan Dalgakıran" ve "Erdal Torunoğulları" isimleriyle masaya yatırılması sezon içindeki takıma katkı sağlayacak hamlelerin neden atılamadığının birer kanıtıdır.

Sayın başkan Ahmet Nur Çebi, mayıs ayında gerçekleşecek olan kongreye doğru artık elindeki zarfları masaya koyup, açmalıdır.

Yeni yönetim kurulu hangi isimlerden oluşacak?

Gelecek sezonun yapılanması nasıl olacak?

Kimler gidecek?

Kimler gelecek? Bu sorunun cevabı önce teknik adam ismi belirlendikten sonra verilmeli çünkü gelecek olan teknik adamın oynatmak istediği sistem, mevcut kadrodaki isimlerden kimlerden faydalanmak isteyeceği öncelikli önem arz eden konudur.

Zirvede "Anadolu Rüzgarı" eserken bu rüzgar İstanbul takımlarını etkiledi.

Bu etkilenme, İstanbul için olumlu mu olacak? Yoksa olumsuz mu? Bunu göreceğiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları