Zeki Müren'i oynayacak isim belli oldu! Zeki Müren'in hayatı film oluyor

Zeki Müren'i oynayacak isim belli oldu! Zeki Müren'in hayatı film oluyor
"Ayla" ve "Müslüm" gibi biyografik filmleriyle tanınan ünlü yapımcı Mustafa Uslu, Zeki Müren'in hayatını konu alan filmi için hazırlıklara başladı.

Türk Sanat Müziği'nin en büyük yorumcularından Zeki Müren'in hayatı film oluyor.

Mustafa Uslu, Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner ile anlaştıklarını belirtti.

TANITIM FRAGMANI NE ZAMAN?

Güner'in "Masal Tadına" kitabından yola çıkılarak Mustafa Uslu ve Özer Feyzioğlu tarafından senaryo yazılmaya başlandı. Yapımın ilk tanıtım fragmanı 29 Eylül’de Bodrum Film Festivali’nde gösterilecek.

ZEKİ MÜREN'İ KİM CANLANDIRACAK?

Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner, büyük bir sorumluluk aldıklarını söyleyerek “Herkes için ‘Sanat Güneşi’ olabilir ama o benim güneşimdi. Onu en güzel şekilde tanıtmak, yansıtmak, gerçekleri sevenlerine aktarmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

tarkan-sanat-gunesi-mi-oluyor.jpg

Yapımcı Mustafa Uslu Zeki Müren'i canlandırması için Tarkan'ı çok istediğini ancak megastar'ın projede yer almak istememesi nedeniyle yeni isim aramak zorunda kaldığını söyledi

whatsapp-image-2023-09-09-at-18-02-10.jpeg

Uslu'nun açıklamasına göre Tenör Ersin Faikzade, Zeki Müren’i canlandıracak. Filmin vizyon tarihi ise 25 Ekim 2024 olacak.

ZEKİ MÜREN’İN HAYATI

Müzik dünyasının efsane ismi Zeki Müren, Bursa'da 2 Ocak 1931 tarihinde doğmuştur. Uzun ve başarılı kariyeri boyunca, altı yüzü aşkın plak ve kaset ile milyonlarca hayranını mest etmiştir. Aynı zamanda üç yüzden fazla şarkı bestelemiş olan Zeki Müren, bir dahi olarak kabul edilmektedir. Onun eşsiz müzikal yeteneği hala bugün bile unutulmaz olarak yaşamaktadır.

Üsküp göçmeni olan ailenin yeni doğan bebekleri, Bursa'nın Hisar semtindeki Ortapazar Caddesi'ndeki 30 numaralı ahşap evde dünyaya geldi. Bu evde büyüdü ve ailesinin bir parçası oldu.

1950 yılında henüz üniversite öğrencisiyken, TRT İstanbul Radyosu'nun düzenlediği solist sınavını birincilikle tamamladı. Bu etkinliğe 186 katılımcı iştirak etti. Ardından, 1 Ocak 1951 tarihinde gerçekleşen canlı yayında İstanbul Radyosu'nda ilk radyo konserini verdi ve bu konser büyük beğeni topladı.

26 Mayıs 1955 tarihinde, ilk sahne konserini gerçekleştiren Behiye Aksoy, Maksim Gazinosu'nda tam 11 yıl boyunca kesintisiz olarak performans sergiledi. Ayrıca, 1976 yılında Londra'daki ünlü Royal Albert Hall'da bir konser vererek Türk sanatçılar arasında bu özel mekânda sahne alan ilk kişi oldu.

Zeki Müren, sinema kariyerine 1954 yılında "Beklenen Şarkı" adlı filmde başladı. Bu film büyük bir ticari başarı elde etti ve bunun ardından Zeki Müren, kendi bestelerinden oluşan 18 filmde daha rol aldı. Oyunculuğuyla izleyicileri etkiledi ve sinema dünyasında hatırı sayılır bir yer edindi.

VİDEO: İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum