Zehirlenmenize sebep olabilir 'Konserve kurarken bu hatayı yapmayın'

Zehirlenmenize sebep olabilir 'Konserve kurarken bu hatayı yapmayın'
Her kış konserve kuruyorsanız bu bilgileri mutlaka bilmeniz gerekiyor çünkü konserve kurarken yapılan hatalar zaman zaman zehirlenmeyle sonuçlanabiliyor.

Konserve işlemi, gıdaların bozulmasını önlemek ve dayanıklılıklarını artırmak için uygulanan bir yöntem olarak biliniyor. Ev hanımlarının çoğu konserve kurarken bu yanlışları yapıyor. Konserveleri sağlıklı olarak tüketebilmek için bazı hataları yapmamanız gerekiyor. İşte bilmeniz gerekenler...

Konserve yaparken, kutunun içine hava girmesini sağlamak ve bozulmasını ve ekşimesini önlemek için kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olun Kullanacağınız cam kavanozları, kapakları, metal konserve kutularını temizleyin ve sterilize edin. eski kapaklardaki pas ve bakteriler konservelerin bozulmasına neden olabilir.

Konserve gıdalardaki toksik mikroorganizmalar oldukça toksik maddelerin üretimine neden olur. Bu mikroorganizmalar insan sağlığı için tehlike arz etmektedir. Teneke kutularda satılan domates gibi asitli sebzelerin 15-20 dakika kadar kaynatılması önemlidir.

KAVONOZLARI STERİLİZE EDİN

Konserve yapmak için kullandığınız kavanoz ve kapakları kullanmadan önce 15-20 dakika kaynatarak sterilize edin ve kullanıma hazır oluncaya kadar temiz bir yüzeye baş aşağı koyun. Soğumadan kavanozları muhafaza etmek istediğiniz ürünle doldurun.

10 DERECENİN ALTINDA SAKLAYIN

Kolay bozulan bakteriler doğru sıcaklıkta hızla çoğalır. Pişmiş konserve gıdalarda bu bakterilerin gelişmesini önlemek için, pişirildikten sonra tüketime kadar 10 derecenin altındaki sıcaklıklarda saklayarak riski azaltabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.