Zafer Arapkirli Erdoğan'a sordu: Emekliyi ne zannediyorsun?

Zafer Arapkirli Erdoğan'a sordu: Emekliyi ne zannediyorsun?
17 milyon emeklinin maaşına zam beklediği Kabine Toplantısı'ndan bir defaya mahsus 5 bin TL'lik ikramiye çıkmasının ardından gazetece Zafer Arapkirli "Emekliyi ne zannediyorsun" başlığı ile bir dizi eleştiri kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliyi hayal kırıklığına uğratan açıklamaları sonrası bir sert eleştiri de Zafer Arapkirli'den geldi.

Paylaşım zincirine "Bir defaya mahsus" 5,000 TL ne demektir?
Sadaka mı veriyorsun insanlara?" diyerek Erdoğan'a seslenen Arapkirli, günün koşullarına göre maaş zammı yapılması gerektiğini söyledi. Demokratik devletlerde sadaka dağıtımı olmadığını dile getirdi.

Zafer Arapkirli'nin eleştiri dolu paylaşımları şöyle:

Demokratik devletler, "sadaka-ulufe-cülus" dağıtmaz. Vatandaşına geçinebileceği kadar emekli maaşı, o maaşa da günün koşullarına göre zam yapar.

Emekliler, devletten "oturduğu yerde, "sadaka - bahşiş - lütuf" filan istemiyor. On yıllar boyu ödediği primlerin karşılığı olan insanca geçinebileceği birer maaş talep ediyor.

Bir defalık 5,000 TL'yi şimdi bir de "zam yaptık" diye sunacaksın!

Bir defaya mahsus ödenecek 5,000 TL'yi, "Hem emekli hem de çalışana ödemeyeceğiz" diyorsun. Bizlerin (hem emekli hem çalışan) çifte maaşla bolluk içinde yüzdüğünü mü ima ediyorsun?

Halimizden haberin yok demek ki...
Milyonlarca emekli bu vereceğin "Bir defaya mahsus" 5,000 TL ile, muhtemelen kart borcunu ya da bir defalık kapsamlı bir market alışverişini bile karşılayamaz.

Bunu ya bilmiyorsun,
Ya bilmezden geliyorsun,
Ya da bizlerle alay ediyorsun!
Zafer Arapkirli

Ekonomiyi ve hazineyi (devletin mali imkanlarını) içine soktuğun felaket durumunun sorumlusu ne emekçiler, ne de emeklilerdir.

Faturayı da, zam yapmayarak ve yoksulluğumuzu derinleştirerek bize ödetemezsin!

Buna layık değiliz!

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum