Yüzme havuzlarında 600 bin kişi yüzdü

Yüzme havuzlarında 600 bin kişi yüzdü
Bağcılar Belediyesi bünyesinde hizmet veren 6 kapalı yüzme havuzu, yaz aylarında sıcaktan bunalan Bağcılarlılardan yoğun ilgi görüyor.

Hüseyin Hüsnü MEMECAN / Dokuz Sütun

Yüzme eğitimi de verilen havuzlarda bugüne kadar 600 bin kişi yüzdü. Bağcılar Belediyesi’nin Barbaros, Kazım Karabekir, Kemal Paşa, Yüzyıl, Demirkapı ve 15 Temmuz Mahallelerinde olmak üzere 6 kapalı yüzme havuzu bulunuyor.

Kapalı havuzlarda temizlikçisinden yüzme hocasına kadar 66 personel görev yapıyor. Sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun hijyenik koşullarda hizmet verilen havuzlarda aynı zamanda yüzme bilmeyenlere de uzmanlar tarafından yüzme dersi veriliyor. Havuzlardan 6-14 yaşlar ile 15 yaş ve üzeri gruplar faydalanabiliyor. Her yüzme havuzunda bir can kurtaran bulunuyor. Yüzme havuzlarında yine ilk yardım ve hijyen eğitimi almış personel görev yapıyor. Cuma günü hariç haftanın altı günü açık olan kapalı yüzme havuzlarında 09.00 ile 23.00 saatleri arası hizmet veriliyor. Okullar arasında yüzme yarışları da düzenleniyor. Ayrıca okul dönemlerinde öğrenciler havuzlardan ücretsiz yararlanabiliyor.Yaz aylarında havuzlara olan ilgi artıyor. Sıcakların arttığı son günlerde havuzlarda dolup taşmaya başladı. Bağcılar Belediyesi’nin havuzlarından 13 yıl içinde 600 bin kişi yararlandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.