Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! Paralar faizi ile iade ediliyor

Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! Paralar faizi ile iade ediliyor
Yüzbinlerce kişinin beklediği haber gündeme geldi. Yapılan düzenleme ile birlikte birçok kişi gelir vergisinden muaf tutulacak. Bununla birlikte internet üzerinden para kazanan kişiler için de vergi ödeme kolaylığı geliyor…

Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiriyor! Paralar faizi ile iade ediliyor

Kanun teklifi kapsamında internet üzerinden para kazananlar ve aynı zamanda çiftçilerin tarım destekleri konusunda vergi kesintisi de kaldırılacak.TBMM Genel Kurulu ile bazı kanunlarda vergi usulü kanunu gibi değişiklik yapılmasına dair teklif kabul edildi.Yıllık cirosu 240 bin TL altında olan kişilere Kanun teklifi içerisinde küçük esnafa vergi muafiyeti getirilecek ve bu duruma göre mükellef gelir vergisinden muaf olacak.

Paralar Faizi ile İade Ediliyor

Kanun teklifi konusunda küçük esnaflar yıllık cirosu ile 240 bin TL altında olan kişiler mükellefler gelir vergisinden muaf oluyor ve bu durum için yaklaşık olarak 900 bine yakın esnaf bulunmaktadır. Teklife yeni eklenen maddelere göre çiftçilere ek ödeme yapılıyor ve bununla birlikte son 5 senede desteklerden kesilen vergiler de faizi ile birlikte iade ediliyor. Yüzbinlerce kişinin beklediği haber olan bu müjde ile birlikte pek çok kişi gelir vergisinden muaf tutuluyor.

Kişiler beyanname vermeden kaynak üzerinden kesinti yapılarak vergilerini ödeyebilecekler. Kanun teklifi ile birlikte tüm çiftçilerin tarım desteklerindeki vergi kesintisi kaldırılmaktadır.

İnternet Üzerinden Para Kazananlara Kolaylık

Teklif konusunda internet üzerinden para kazanan kişilere vergi kolaylığı getirilecek, bu kişiler sosyal medya ile aldıkları reklamların vergisini ödemek konusunda banka üzerinde hesap açacaklar. Yeni vergi paketinin yayınlanması ile birlikte hem çiftçilere hem de internet üzerinde çalışan kişilere büyük destek sağlanacak. Yeni vergi paketi kapsamında küçük esnaflarda yararlanabilecekler. Çiftçilerin tarım destekleri ile vergi kesintileri kaldırılıyor ve son 5 yılda desteklenen ve kesilen vergiler iade edilmeye başlanmaktadır.

Kişiler beyanname vermeden öncesinde kaynaklardan kesinti yapılarak tüm vergiler ödenecek. Yeni kanun kapsamında tarım destekleri konusunda çiftçilerden vergi kesintisi kaldırılacak.Vergi usulü kanunu içerisinde değişiklik yapılmasına konusundaTBMM Genel Kurulu ile teklif onaylandı. Kanun teklifi içerisinde küçük esnafa vergi muafiyeti getirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.