"Yunanlılar Tekneyi kurtarmak yerine batırdı"

"Yunanlılar Tekneyi kurtarmak yerine batırdı"
Akdeniz'de 14 Haziran'da 82 kişinin öldüğü tekne faciasında kurtulanlar, Yunanistan'ın tekneyi kurtarmak yerine batırdığını söyledi.

BM'ye göre 14 Haziran'da batan teknede çoğu Pakistan Suriye ve Mısır uyruklu 750 kadar kişi vardı. Akdeniz'de yaşanan en büyük insani faciada 104 kişi sağ kurtulurken, 82 kurbanın cesedi bulundu.

Kimlikleri tarafından doğrulanan ancak isimleri açıklanmayan 4 tanık facia günü yaşananları anlattı.
BBC'ye konuşanlardan bazıları Atina'nın 40 kilometre kuzeydoğusundaki Malasaka Mülteci Kabul Merkezi'nde tutuluyor. Bazıları ise tesisi terk etti.

Etrafı dikenli tellerle çevrili merkeze basın giremiyor.

"TEKNEYİ YANDAN ÇEKTİLER"

Mısırlı bir görgü tanığı "Yunan Sahil Güvenliği'nin bizi kurtaracağını sandık ama bunun yerine tekneyi batırdılar" diyor.

Görgü tanığı, Yunan Sahil Güvenliği'nin Yunanistan kıyılarının 80 kilometre açığında, Akdeniz'in en derin yerlerinden birinde battığında, tekneyi çektiğini anlatıyor.

Yunan makamları daha önce bu suçlamayı reddetti ve tekneye çıkıp, durumu incelemek istediklerinde bir ip bağlandığını, teknedekilerin bunu reddettiğini ve İtalya'ya gitmek istediklerini söylediklerini iddia etti.

Ancak sağ kurtulan Suriyeliler'den biri "Tekneyi yandan bağladılar ve hızla hareket ettiler" diyor.

Bu ifade, "tekneyi zorla çektiklerini ve alabora olmasına neden olduklarını" söyleyen Mısırlı görgü tanığının anlattıklarıyla örtüşüyor.

YUNAN TARAFINDAN "MEDYAYA KONUŞMAYIN" BASKISI

Sağ kalan mültecilerden bir başkası, Yunan makamlarının Yunan Sahil Güvenliği'nin tekneyi "nasıl kurtarmaya çalıştığı" konusunda medyayla konuşmamalarını istediğini, konuşurlarsa da "Yunan Sahil Güvenliğini" suçlamamaları gerektiğini söylediklerini belirtiyor.

mora-gocmen-faciasi-afp-2064864.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.