Yunan Adaları için vize ücreti belli oldu

Yunan Adaları için vize ücreti belli oldu
Yunanistan’da 10 ada için uygulanacak olan vize ücreti belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında Yunanistan’a gitti.

İki ülke arasında Ege Denizi arasında seçime kadar gerilim tavan yapmıştı. Erdoğan 6 yıl sonra ilk kez Yunanistan’a gitti.

İki ülke arasından gerçekleşen sıcak temasın ardından Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına Ege'deki 10 ada için 7 günlük turist vizesi vereceği açıklandı.

10361.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in görüşmesi sonrasında açıklanan bu karar tatilcileri heyecanlandırdı.

7 gün içerisinde kapıda alınan vize sayesinde istenildiği kadar 10 adada gezmek mümkün olacak.

Yunanistan'da 10 ada için 7 günlük turist vizesi için detaylar belli olmaya başladı.

3.jpg

GEZİLECEK ADALAR

Söz konu vize için dahil olan 10 ülke şöyle; Sakız adası, Rodos, Midilli, Samos, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos, Simi Adası

Turist vizesinin geçerli olacağı uygulama kapıda vize, tek girişli ve maksimum 7 gün içinde olmak kaydıyla bilet, özel rezervasyonları kapsayan günlerde geçerli olacağı aktarıldı.

1-forzledhweniw3ljx0m8hq.jpg

VİZE ÜCRETİ İÇİN RAKAM VERİLDİ

10 ada için uygulanacak vize ücreti ise belli oldu.

Habertürk'te yer alan habere göre; Vize ücretinin net bir açıklama olmamakla beraber 50 ile 60 Euro arasında olacağı tahmin ediliyor. Şu an Yunanistan vize ücretlerinde, aracı firma dahil ödenen toplam ücret 110 Euro civarında olduğu biliniyor.

oia-santorini-istock-510967662.jpg

ADALARA GİTMEK İÇİN GEREKENLER

Yunan adalarına gidebilmek için mutlaka pasaportunuzun olması gerekiyor. En az 6 aylık geçerliliği olan pasaporta ilave olarak 2 biyometrik fotoğraf, seyahati karşılayacak kadar bakiye olan son 3 aya ait banka hesap dökümleri, feribot bileti ve otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi, eksiksiz doldurulmuş başvuru formu ve kapıda vize ücreti ödenmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.