Yumurta kokusu nasıl azaltılır? Bu yöntemleri mutlaka deneyin

Yumurta kokusu nasıl azaltılır? Bu yöntemleri mutlaka deneyin
Yumurta tazeliğini kaybettikçe kokusu daha da ağırlaşır. Bu yüzden yemek yapımında mutlaka taze yumurtalar kullanılmalıdır.

Erhan KARADAĞ / KAMU SON HABER

Yumurta, besin değeri oldukça yüksek bir besindir. Ancak kokusu çoğu insanın hoşuna gitmeyebilir. Peki yumurta kokusu nasıl azaltılır?

İşte yumurta kokusunu azaltmak için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Yumurta, fazla piştiğinde koku ortaya çıkar. Ne kadar çok pişirirseniz kokusu da o kadar fazla olur. Bu yüzden pişirme işlemini kısa tutmaya özen gösterin.

Soğuk su, yumurta kokusunu hafifletir. Pişen yumurtayı soğuk su altında ne kadar çok tutarsanız, kokusu da o kadar hafifleyecektir.

Haşlanmış yumurta yapacağınız zaman ise kokuyu azaltmanın yöntemi ise çok basit. Yumurtayı suyu kaynattıktan sonra suya atın ve bu şekilde pişirin. Böylelikle yumurtalarınız uzunca bir süre ısıya temas etmemiş olur ve kokusunun bozulma olasılığı azalır.

5-4.jpg

Eğer yumurta kırıldıysa, bulunduğunuz odanın kapısını kapatın ve kokunun diğer odalara yayılmasına engel olun.

Yumurta kokusunu çıkartmak için pencereleri açın. Odanın köşesine küçük bir kap koyun. Her kabın içerisine karbonat ekleyin ve bir süre bekleyin. Karbonat, kokuyu emme özelliğine sahiptir.

utuy.png

Odanın her köşesine az miktarda kum serpin ve bekleyin. Kum odadaki yumurta kokusunu çeker. Koku kaybolduktan sonra kumu süpürgeyle çekip deterjan ile yerleri silebilirsiniz.

Yumurtayı tatlı yapımında kullanacaksanız beyaz ve sarısını ayırın. Birbirine karışmasını önleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.