Yükselen fiyatlara rağmen peynir ekmek gibi satıyor 'En hızlı satılan araçlar belli oldu'

Yükselen fiyatlara rağmen peynir ekmek gibi satıyor 'En hızlı satılan araçlar belli oldu'
Türkiye'deki otomotiv sektöründe fiyatlar yükselişine devam ederken vatandaşlar ikinci elde en çok, en hızlı satılan araçları merak ediyor. Bizde bu sorunun cevabını gerçekleştirdiğimiz bazı araştırmalar sonucunda elde ettik.

Şubat ayında internet üzerinden 363 bin ilan yayınlandı ve bu ilanların 170 bin 457 adedi satıldı. 2023 yılının Şubat ayına göre ilan adetlerinde yüzde 4, satış adetleri ise yüzde 35 artış gösterdi. Şubat ayında 2. el araç pazarında fiyatların bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,23, yılbaşından bu güne kadar olan süreçte ise ortalama yüzde 0,17 arttığı bilgisi elde edildi.

Bu satış oranları motor tipine göre değerlendirildiğinde, söz konusu pazarda Ocak ayında 100 bin 265 adetle en çok dizel motorlu araçlar satıldı. Dizel otomobilleri, 62 bin 931 satışla benzinli araçlar, benzinli araçları 4 bin 517 satışla LPG’li araçlar takip etti.

Hibrit otomobillerde ise satış miktarı 1548, ikinci el elektrikli otomobil satış miktarı ise 1196 oldu. 2023 yılının Şubat ayında sadece 293 adet ikinci el elektrikli otomobil satılmıştı.

2023 yılının Şubat ayıyla bu yılın Şubat ayını karşılaştırıldığında dizel araç satış payının yüzde 7 düştüğü, elektrikli araçların satış payının ise yüzde 201,8 arttığı verisi de elde edildi. Bu yılın Şubat ayında toplam satışların yüzde 38,3'ünü 11 yaş ve üzeri araçlar oluştururken, 0-5 yaş araç satışlarında ise Ocak ayına göre yüzde 3’lük bir artış tespit edildi.

İnternet üzerinden ikinci el pazarında araçların ortalama satış hızları Ocak ayında da aynı süre olan 45 gün olarak tespit edildi. Ayrıca BMW markalı araçlar 63 günlük satış hızıyla internet üzerinden satılan en yavaş araç markası oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.