Yüksek tansiyonu düşüren 5 bitki

Yüksek tansiyonu düşüren 5 bitki
Yüksek tansiyon, kalp hastalığında en yaygın görülen risk faktörlerindendir. İşte, yüksek tansiyonu düşüren ve kan basıncını dengeleyen 5 mucizevi bitki...

Hipertansiyon olarak bilinen yüksek tansiyon, dünya çapında görülen önemli bir sorundur. Bazı diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kan basıncınızı düşürebilir ve kalp hastalığı riskini azaltabilirsiniz.

İşte yüksek tansiyonu düşüren 5 bitki...

FESLEĞEN

Fesleğen, alternatif tıpta popüler bir besindir ve güçlü bileşikler içerir. Tatlı fesleğen, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, fesleğen özlerinin kan damarlarını gevşetmeye ve kanı incelmeye yardımcı olduğunu ve bunun da kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

TÜKETİMİ: Fesleğen çiğ bir şekilde tüketilen bir besindir.1-2 adet fesleğen yaprağını çiğneyebilirsiniz.

MAYDANOZ

Maydanoz, Avrupa, Amerika ve Orta Doğu mutfağında oldukça popülerdir. Akdeniz beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Maydanoz, tansiyonu düşürebilecek diyet karotenoidleri ve C vitamini içerir. Çalışmalar, karotenoid antioksidanların kan basıncını ve kalp hastalığı için risk faktörü olan kötü kolesterolü azalttığını göstermiştir.

TÜKETİMİ: Günlük olarak yaklaşık 1/2 su bardağı (yaklaşık 125 ml) kadar doğranmış maydanoz önerilmektedir.

SARIMSAK

Sarımsak, kalbe fayda sağlayabilecek birçok bileşik bakımından zengindir. Kan akışını artırmaya ve kan damarlarını gevşetmeye yardımcı olabilir.

TÜKETİMİ: Günde 2 diş çiğ sarımsak yenilebilir.

KEKİK

Kekik, daha az inflamasyon ve kan şekeri seviyeleri ile artan kan akışı gibi birçok faydaya sahiptir. Ayrıca kan basıncını da düşürebilir. Hayvan çalışmaları kekik özünün toplam kolesterolü ve tansiyonu düşürebileceğini göstermiştir.

TÜKETİMİ: Taze olarak demlediğiniz kekik çayını günde 2 fincana kadar tüketebilirsiniz.

ZENCEFİL

Zencefil, çok yönlü bir bitkidir. Yüzyıllar boyu, dolaşım, kolesterol seviyeleri ve kan basıncı dahil olmak üzere kalp sağlığını iyileştirmek için kullanılırlar.

TÜKETİMİ: Günde 2-4 gram zencefil tüketmek, yüksek tansiyon riskini düşürebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.