YSK 6 il ve 10 ilçenin itirazlarını karara bağladı

YSK 6 il ve 10 ilçenin itirazlarını karara bağladı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ardahan, Kırklareli, Amasya, Şırnak, Bingöl ve Van illeri ile birlikte Kütahya'nın Emet, Yozgat'ın Yerköy, Ankara'nın Kızılcahamam, Şanlıurfa'nın Siverek, Gaziantep'in Oğuzeli, Bitlis'in Güroymak, Bolu'nun Gerede, Erzurum'un İspir, Adana'nın Kozan ve Adana'nın Sarıçam ilçeleri için yapılan itirazları karara bağladı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itirazlar devam ediyor. Bugün saat 14.00'te toplanan Kurul, siyasi partilerin seçim itirazlarını değerlendirdi. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından, 6 il ve 10 ilçe seçimleri için yapılan itirazlar karara bağlandı.

Kurulun aldığı kararlara göre, AK Parti'nin Kütahya Emet ve Ardahan Merkez ilçelerinde oyların yeniden sayımı talebi reddedildi. CHP'nin Kırklareli ili ile Adana'nın Sarıçam, Ankara'nın Kızılcahamam ve Yozgat'ın Yerköy ilçeleri için oyların yeniden sayım talebi reddedildi. MHP'nin Amasya'da seçimlerin yenilenmesi talebi de reddedildi.

Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Siverek ilçesi için seçimlerin iptali ve Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi için oyların yeniden sayılması talepleri reddedildi. Dem Parti'nin itirazları çerçevesinde ise Şırnak ve Bitlis'in Güroymak ilçelerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Bingöl'de ise oyların yeniden sayılması talepleri reddedildi.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Bolu'nun Gerede ve Erzurum'un İspir ilçelerinde oyların yeniden sayımı, Adana'nın Kozan ilçesinde ise seçilen adayın mazbatasının iptali talepleri reddedildi. Ayrıca Vatan Partisi'nin Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde 'mazbatanın Dem Parti adayına verilmesi kararının kaldırılması' talebi de reddedildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.