YÖK Başkanından önemli açıklama: YKS kaldırılıyor mu?

YÖK Başkanından önemli açıklama: YKS kaldırılıyor mu?
YÖK Başkanı Erol Özvar, Devlet Bahçeli'nin YKS ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Metin GÜREŞ/KAMU SON HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ile ilgili "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değil" ifadelerini kullandı.

YKS BAŞKANINDAN YKS AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Ankara'daki medya kuruluşlarının temsilcileriyle Hacettepe Beyaz Ev'de bir araya geldi. Dünyada üniversiteye giriş sınavlarını hatırlatan Özvar, YKS'ye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erol Özvar şunları söyledi:

DİĞER ÜLKELERDE SİSTEM NASIL?

Dünyada üniversiteye seçme ve yerleştirme usulleri farklı olabiliyor. Bazı ülkelerde herhangi bir genel sınav yapılmıyor. Çocuklar, ilk ve orta öğrenimleri boyunca gösterdikleri akademik başarıyla üniversitelere başvuruyorlar ve üniversiteler bu öğrencileri kendi içlerinde değerlendirerek seçim yapabiliyorlar.

"SİYASİLERİN İRADESİ ÖNEMLİDİR"

Bizim gibi ülkelerde ise genel bir üniversite giriş sınavı yapılıyor. Bizdeki neden, üniversiteye girmek isteyen aday sayısının çok olmasıdır. Tabii ki burada siyasilerin iradesi önemlidir.

ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA DEĞİŞECEK

Sayın Cumhurbaşkanımızın bize bir talimatı olursa, bu konuda çalışma yapabiliriz. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bir irade ortaya koyarsa, sınavlarla ilgili alternatif çalışmalar yapabiliriz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.