Yıpranan saçları bir günde toparlayan o karışım 'Saçlarınız eskisinden de sağlıklı olacak'

Yıpranan saçları bir günde toparlayan o karışım 'Saçlarınız eskisinden de sağlıklı olacak'
Her ay yapılan saç boyası, şekillendirmek için uygulunan yöntemler,yanlış şampuan kullanımı derken saçlarınız eski sağlığını kaybettiyse bu doğal yöntemlerle onları sağlığına kavuşturmak çok kolay!

Güzel ve sağlıklı bir saçın en büyük sırrı aslında nemi içeride hapsedebiliyor olmasında yatıyor. Saç deriniz yeterli miktarda sebum üretmemesi saçlarınızın kurumasına yol açabilir. Yaşla birlikte sebum üretimi azalmaya başlaması da kurumaya etki eden faktörlerden biri sayılır. Sebum üretiminin yeterli miktarda yapılamaması da saçlarınızın nemden yoksun, kuru ve kırılgan olmasına dolasıyla da bakımsız gözükmesine zemin hazırlar.

SAÇIN KURUMASININ SEBEPLERİ NELER?

Şekillendirme Aletlerinin Kullanımı: Sıcak maşalar, düzleştiriciler ve fön makineleri gibi şekillendirme aletlerinden gelen ısı, saçınızın doğal nemini kaybeder ve kurumasına neden olur. Boyama ve kimyasal işlemler de sıklıkla kuru saça katkıda bulunur.

Şampuanlama Düzeni: Uzmanların belirttiğine göre;Sık şampuanlamak saçınızın kurumasına neden olabilir. Şampuandaki sert kimyasallar saçınıza zarar verebilir ve kabarmasına neden olabilir. Ayrıca şampuanlama sonrasında saç kremi kullanmamak saçlarınızın kuru, mat ve cansız görünmesine neden olabilir.

Zorlu Çevre Koşulları: Saçınızı rüzgara, güneşe, klora ve sert iklim koşullarına maruz bırakmak, mat ve kuru hale getirebilir.

Tarak Seçimi: Düzensiz kıllara sahip metal saç fırçaları saçınızın kurumasına ve kırılmasına yol açabilir.

SAÇ NASIL YIKANMALI?

Saç tipinize en uygun nemlendirici şampuanları ve derin saç kremlerini kullanın. Saç tipinizi bilmiyorsanız analiz için bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Eğer çok işlem gören bir saça sahipseniz, saçınıza ekstra nem katan durulanmayan saç kremlerini veya saç nemlendiricilerini de tercih edebilirsiniz. Bu ürünler kuru saçınızın kaybettiği nemi geri kazandırabilir ve beslemesine yardımcı olabilir.Soğuk su saçın nemini ve saç derisi gözeneklerini kapatarak kir ve yabancı maddelerin girişini önler; bu nedenle durulanırken sıcak su yerine soğuk su tercih etmeniz saçınızı toparlayacaktır.

HİNDİSTAN CEVİZİ MASKESİ İLE BAKIM YAPABİLİRSİNİZ

Hindistan cevizi saçınızı toparlamak adına güçlü bileşenler içeren doğal bir yağdır. Press haline getirilmiş katı formunu elinizde eriterek saçlarınıza uygulayabilirsiniz

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.