Yıllardır hizmet veriyordu Dev hastanenin kapısına kilit vuruldu

Yıllardır hizmet veriyordu Dev hastanenin kapısına kilit vuruldu
İstanbul’da yıllardır hizmet veren Türk Böbrek Vakfı Hizmet Hastanesi, kapanmanın eşiğine geldi. Arsası davalık olan sağlık kuruluşu için son tahliye tarihi 31 Ocak…

İstanbul Bahçelievler’de böbrek hastalarına hizmet veren Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi ve Hizmet Hastanesi, hayırseverler tarafından bağışlanan arsa üzerinde bulunuyordu. Yaklaşık 40 yıldır aynı yerde hizmet veren vakıf, bağışçıların varislerinin miras davası açması ve kazanması sonucu tahliye edilmeye başlandı.

vakif-aa.jpg

HASTANENİN KAPANMASI İÇİN SON TARİH 31 OCAK

Mirasçıların açtığı dava, Türk Böbrek Vakfı için olumsuz sonuçlanınca, Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi ve Hizmet Hastanesi’nin tahliyesine karar verildi. Mahkeme tarafından çıkan kararda hastanenin 31 Ocak 2024 tarihine kadar boşaltılması uyarısı yapıldı.

Hastanenin kapanması için belirlenen son tarih öncesinde diyaliz merkezinde düzenli tedavi görmesi gereken ve bu merkezde bulunan 300 diyaliz hastası, civardaki özel diyaliz merkezlerine gönderildi.

hizmet-hastanesi-jpg.jpg

KOOPERATİF SİTESİNİN MÜTEAHHİDİNİN AÇTIĞI DAVA NEDENİYLE GÜNDEME GELDİ

Belediye ve valilik tarafından Türk Böbrek Vakfı’na tahsis edilen, 40 yıldır faaliyette olan hastanenin bulunduğu arazi, vakfın başkanı Timur Erk’in açıklamalarına göre bitişikteki sitenin müteahhidinin dava açması sonucu boşaltılmasına karar verildi.

Yan tarafta bulunan Aydın Doğan İletişim Lisesi’nin bulunduğu kooperatif sitesinin müteahhidinin mirasçıları, kamuya bağışlanan araziler için dava açtı. Bunun üzerine ikinci kuşak mirasçıların Sağlık Bakanlığına açtığı dava sonucu Türk Böbrek Vakfı binasına yıkım kararı çıktı.

VAKIF YENİ BİNA ARAYIŞINA GİRDİ

Yüzlerce bağışçının yaptığı bağışlarla kurulan ve hizmetini sürdüren binanın yıkılacağı kesinleşti. Bununla ilgili vakıf yetkilileri, yeni bir bina arayışına girildiğini söyledi. Ancak henüz bina bulunamadığından, hizmet alan diyaliz hastaları geçici olarak başka kuruluşa yönlendirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.