YGS’ye girecek öğrencilere büyük destek

YGS’ye girecek öğrencilere büyük destek
12 Mart Pazar günü YGS sınavı’na girecek öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek geldi. İBB öğrenci ve ailelerine özel seminerler verirken, YGS sınavına girecek öğrenciler ile görevlilere toplu ulaşım ücretsiz olacak.

YGS’ye girecek öğrencilere büyük destek

Süha ÇARDAKLI / Dokuz Sütun

Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na hazırlık esnasında öğrenci ve ailelerine destek olmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü Eğitim Birimi tarafından psikolojik destek seminerleri veriliyor. Bu yıl 12 Mart pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına 2 Milyon 265 Bin 902 öğrenci girecek. 1 Milyon 600 Bin 49 öğrenci de LYS’ye girerek yüksek öğrenime hak kazanmaya çalışacak.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

YGS öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü hem ailelerin bilinçlendirilmesi hem de öğrencilerin potansiyellerini ortaya koyabilmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, İstanbul genelinde “Sınav Kaygısı”, “Sınav Kaygısında Ailenin Rolü”, “Verimli Ders Çalışma”, “Verimli Ders Çalışmada Ailelere Öneriler”, başlıkları altında Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Okullarda özel seminerler veriliyor.Öğrenci ve Ailelerine Yönelik Psikoeğitimlerle Destek Alanında uzman psikologlar tarafından düzenlenen seminerlerden 18’incisi Kartal Yüksel İlhan Alanyalı Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi. Uzman Klinik Psikolog Derya Yalçınkaya tarafından verilen seminerin başlığı “Sınav Kaygısı” oldu. Yaklaşık 300 öğrencinin takip ettiği seminerde; “Kaygı Nedir”, “Sınav Kaygısı Nedir”, “Korku ve Kaygı Farkı”, “Sınav Kaygısının Nedenleri”, “Sınav Kaygısının Belirtileri” ve “Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma Yöntemleri” üzerine öğrenciler bilgilendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yüksek öğrenime geçiş ve yerleştirme sınavlarına girecek öğrencilere ve ailelerine destek olmak amacıyla 2017 Ocak ayından bu yana 8 Bin 823 öğrenciye seminer ve bireysel danışmanlık hizmeti verdi. Sınav Kaygısını Önleme Ailenin Rolü konusunda da Ocak ayından bugüne 196 aileye, ebeveyne ulaşılarak öğrencilere sağlıklı bir sınav hazırlı desteği sağlanması için danışmanlık hizmeti sundu.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

YGS sınavına girecek öğrenciler ile görevliler; İstanbul’da hizmet veren İETT Otobüsleri, Metrobüs, Halk Otobüsleri, Otobüs AŞ, Metro, Füniküler, Tramvay, Teleferik, Şehir Hatları Vapurları ile özel deniz motorlarına ücret ödemeyecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.