Yetkili isim seçim sonrası yaşanacakları açıkladı: İkinci el piyasası patladı!

Yetkili isim seçim sonrası yaşanacakları açıkladı: İkinci el piyasası patladı!
Otomerkezi yöneticisi Ali Karakaş, seçimlerin ardından hareketlenmesi beklenen döviz kurunun ikinci el araç piyasasına olan etkisini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Mehmet TUFAN / KAMU SON HABER

İktidar tarafından sürekli yapılan düzenlemeler birbiri ardında devam ederken son düzenleme de iki gün önce geldi. Piyasaya ilişkin yapılan yeni hamleyle birlikte artık araç satışını zorlaştıran bayilerin ikinci el araç satış yetki belgesi iptal edilecek. Bunun beraberinde, yetki belgesi iptal edilen bayiler bakanlık sitesinden de duyurulacak. 

Bloomberg HT yayınına katılan otomerkezi yöneticisi Ali Karakaş, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tedarik problemlerine ilişkin kolaylaştırma yoluna gidilmesi gerektiğini belirten Karakaş, ek vergi getirilmesi nedeniyle yatırım yapmak isteyen firmaların yatırımdan vazgeçtiğini belirtti. 

İkinci el araç piyasasıyla ilgili konuşan Karakaş''ın açıklamaları şöyle:

Türkiye’de 30 kişiden birisi ikinci el otomobil alım satımı yapıyor. Mesleği bu olsun ya da olmasın bunu yapıyor. Bu çok yüksek bir oran. İkinci el otomobil yatırım olarak görülüyor. Borsa gibi fiyatı düştüğünde giren, yükseldiğinde çıkan bir kitle var. Arz talep dengesi bu yüzden de bozuluyor. O yüzden farklı noktalara gidiyoruz. Şimdi de seçimler var. Kurun artacağını öngören yatırımcı, yine ikinci el otomobile aşırı bir taleple gelmekte.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.