Yeşilırmak'ta gondol dönemi

Yeşilırmak'ta gondol dönemi
Tokat Belediyesi tarafından yürütülen Kanal Tokat Projesi kapsamında kentin ortasından geçen Yeşilırmak'ın turizme kazandırılması ve gondollarla seyahat edilmesi planlanıyor.

Yeşilırmak'ta gondol dönemi

Tokat Belediyesi tarafından kent merkezinden geçen Yeşilırmak'ta, İtfaiye Müdürlüğü Kavşağı'ndan Atatürk Kavşağı'na kadar olan yaklaşık 1,5 kilometrelik alanda Kanal Tokat Projesi hayata geçiriliyor.

Bu yıl şubat ayında başlayan projenin tamamlanmasıyla genişliği 10 metre civarında olan kanalda vatandaşların gondol ve kayıklarla seyahat etmesi planlanıyor.

Proje kapsamında ırmakta her 50 metrede iskele, çevresinde restoran ve çocuk oyun alanları ile bisiklet ve yürüyüş yolları da oluşturulacak.

Ayrıca asansörle çıkılabilecek 40 metrelik bir kule yapılarak ziyaretçilere buradan Tokat'ı seyredebilme imkanı sağlanacak.

Irmaktaki goldol ve kayık turlarının bu ay sonuna doğru başlaması, diğer çalışmaların ise gelecek yıl mayıs ayında tamamlanması hedefleniyor.

"Venedik'teki gibi gondol turları düzenlenecek"

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nehirlerin, içinden geçtiği şehirlere güzellik kattığını söyledi.

Bazı şehirlerdeki ırmaklarda Venedik'teki gibi gondol turları düzenlendiğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz de Yeşilırmak üzerinde gondol ve kayıkların yüzdüğü projeyi Tokat'a kazandırmak için yola çıktık. Yaklaşık 1,5 kilometrelik bölümde suyu durgunlaştırmak amacıyla lastik savak sistemi uygulandı. Diğer bölemdeki sudan 2,5 metre yüksek olacak bu bölümde gondol ve kayıkları Tokatlıların hizmetine sunuyoruz. Bu bölümde ırmağın sağında ve solunda da su sızmasına karşı önlem aldık. Projemizin çevreye zarar vermesini önlüyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.