Yeşil zeytinde hasat başladı! Fiyatlarla birlikte maliyetler de arttı

Yeşil zeytinde hasat başladı! Fiyatlarla birlikte maliyetler de arttı
Balıkesir'de yeşil zeytin hasadı başladı. Üreticiyi memnun eden fiyat belirlendi.

Zeytin üretiminde ilk sırada yer alan Balıkesir ilimizin Burhaniye ilçesinde yeşil zeytin hasadına başlandı. Belirlenen zeytin fiyatları üreticileri memnun etti ancak artan maliyetler bu sevince gölge düşürdü.

FİYATLAR 45 İLE 75 LİRA ARASI DEĞİŞİYOR

Zeytin üreticileri artan maliyetler karşısında zorlanıyor. Bazı üreticiler zeytinin 75 lirayı bulan fiyatından memnun olsalar da çoğu üretici maliyetlerin artışının zorluğundan yakındı. Zeytin fiyatları, eleklerde sınıflandırılan zeytinlere göre belirlenirken 45 ile 75 lira arasında değişiyor.

'KENDİ İŞLEYEN VE SATAN KAZANIR'

Fiyatların iyi olduğunu söyleyen Metin Akantaş, “Fiyatlar iyi. Üretici para kazanır. Ürünü kendi işleyen, sonra yağını da kendi satan kazanır” dedi.

Mustafa Tınaz da, “Bu sene zeytinyağı fiyatları çok güzel. Zeytin tane fiyatları da iyi. Para yapıyor. Üretici çok memnun. Yağlardan da şikayet yok. Çiftçinin malı para yapar” ifadelerini kullandı.

"CEBE GİREN PARADA DEĞİŞİKLİK YOK"

Bazı üreticiler maliyetleri oldukça fazla buldu ve bu maliyetler karşısında zorluk çekileceğini ifade etti. Maliyetleri yüksek bulan Mustafa Özdemir ”Zeytin fiyatları iyi. Ama maliyetler çok yüksek. İşçi yevmiyeleri 700-750 lira, kadın yevmiyesi 500 lira. Mazot 40 liraya geçmiş. Zeytinde fiyat var, ama, cebe giren parada bir değişiklik yok. Çiftçinin durumu bu. Maliyetler yüksek” diye konuştu.

Zeytin komisyoncusu Tekin Köse de, “Bölgemizde zeytin hasadı başladı. Fiyatlar güzel. Fakat mahsul çok az. Üretici memnun. Fiyatlar şu anda güzel. İnşallah, yağ fiyatları da iyi olacak. Sezon çok kısa sürecek. Ama, fiyatlarımız iyi. Üretici memnun. İnşallah, para kazanacağız” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.