‘Yeryüzü Halısını Kirletmeyelim’ projesi Zeytinburnu’nda

‘Yeryüzü Halısını Kirletmeyelim’ projesi Zeytinburnu’nda
Zeytinburnu Belediyesi ve Biruni Üniversitesi işbirliğiyle uygulamaya geçen “Yeryüzü Halısını Kirletmeyelim” projesi daha temiz bir Zeytinburnu için çalışacak.

FATMA GÜL / İSTANBUL

Çocuklar ve gençlerde yerlere tükürme eyleminin engellenmesi, yetişkinlerde temizlik alışkanlıklarının artırılması yönünde kalıcı davranış değişikliği kazandırmak gibi bilgilendirme faaliyetlerini kapsayan “Yeryüzü Halısını Kirletmeyelim” projesi Zeytinburnu’nda hayat buluyor. Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Biruni Üniversitesi işbirliğiyle uygulamaya geçen projenin hedefi ilçe genelindeki 53 bin öğrenciye ulaşmak. Projenin protokolü Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel’in katılımıyla Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda imzalandı. “Yeryüzü Halısını Kirletmeyelim” faaliyetlerinin ilk etabında, Biruni Üniversitesi uzmanları tarafından ilçedeki 25 ilk ve orta öğretim okulunda eğitim gören 5 bin öğrenciye yere tükürme eyleminin engellenmesi ile ilgili eğitim seminerleri verilecek. Sonraki aşamada ise liselere geçilecek. Böylelikle proje sonunda 53 bin öğrenciye ulaşılmış olacak.

ÖRNEK OLACAKSINIZ

Şehit Ömer Cankatar İlkokulu’nda yapılan imza töreninde bir konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Biruni Üniversitesi ile ortak yürütülen “Yeryüzü Halısını Kirletmeyelim” projesinin baş aktörlerinin çocuklar ve gençler olduğunu belirterek, “Sevgili öğrenciler, bu projede bize en büyük desteği sizler vereceksiniz. Biruni Üniversitesi’nden hocalarımız, belediyeden mesai arkadaşlarımız sizlerin temizlik alışkanlıklarınızı geliştirmek için çalışacaklar. Dolayısıyla burada en büyük katkı sizlerden gelecek. Hep beraber yeryüzü halısının kirletilmesini önleyeceğiz. Yani sokakları kirletmemeyi öğreneceğiz. Sokakları kirletenlerle, yollara tükürenlerle mücadele etmeyi öğreneceksiniz. Bu hareketinizle bir farkındalık oluşturarak özellikle büyüklere örnek olacağınıza inanıyorum.” dedi.

TEMİZLİK ALIŞKANLIKLARI

Temizlik alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığını, hâlihazırda ebeveynler tarafından verilen eğitime okullarda da destek olması adına bu projede yer aldıklarına değinen Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Eğitim küçük yaşta başlar. Eğitimin birincisi öğesi de, annenin babanın davranışlarıdır. Biz çocuklarımıza ’yere tükürmeyin’deyip de kendimiz tükürüyorsak çocuklarımıza temizlik alışkanlığının kazandırılması konusunda ne kadar etkili olabiliriz? Dolayısıyla anneler ve babaları bu konuda daha hassas davranmaya davet ediyorum.

“Yeryüzü Halısını Kirletmeyelim’projesi de bu bağlamda, kalıcı temizlik alışkanlıklarının toplum bazına yayılması amacını güderek ebeveynleri destekleyici bir rol üstleniyor. Üniversitemiz konuyla ilgili her türlü akademik desteği verecektir.” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.