Yeni Renault Clio tanıtıldı

Yeni Renault Clio tanıtıldı
Avrupa'nın ve Türkiye'nin en çok satan Renault Clio hatchback modeli yenilendi.

Şehir otomobillerinden olan Renault Clio yenilendi. Şirketin gelecek planlarını tasarımında yansıtmayı başaran ve önümüzdeki eylül ayında Türkiye’de satışa çıkacak olan araç, LPG’den elektriğe kadar birçok farklı motor seçeneğine sahip. Bugüne kadar dünya genelinde 16 milyon satış başarısı yakalayan Renault Clio, küresel çapta en çok satanlar arasına girdi.

yeni-renault-clio-tanitildi-buyuk-surpriz-yaptilar-b0360e.jpg

yeni-renault-clio-tanitildi-buyuk-surpriz-yaptilar-5c066c.jpg

Ayrıca hem Avrupa’da hem de Türkiye’de Yılın Otomobili ödüllerini kazandı. Dünyada en çok Clio satılan ikinci ülke konumunda olan Türkiye’de bugüne kadar 600 binden fazla Clio satıldığı belirtiliyor. Türkiye’de üretilen ve OYAK Renault Fabrikaları’nda 3.4 milyon adetlik üretimi aşan Renault Clio, günümüzde B-HB segmentinde satılan her iki araçtan biri olarak öne çıkıyor.

FARKLI RENK SEÇENEKLERİ MEVCUT

İç tasarımda yeni döşemeler ve biyolojik kaynaklı malzemeler dikkat çekerken, kalitesini ve kabindeki deneyimi önemli ölçüde artırıyor. Sportif ve şık Esprit Alpine donanım seviyesi hem iç hem de dış tasarım olarak yeni Clio dönemini en iyi şekilde özetliyor. Yeni Clio; Buzul Beyaz, Yıldız Siyah, Mineral Gri, Demir Mavi, Alev Kırmızı, Mercan Turuncu ve uzaktan opak, yakından sedefli görünen üç katmanlı Kaya Gri olmak üzere yedi gövde rengiyle yollara çıkıyor. Ebatları 17 inçe kadar ulaşan jant seçenekleri, otomobilin çekiciliğini destekliyor. Farklı donanımlarla kombine edilen dördü alüminyum alaşımlı olmak üzere altı jant seçeneği bulunuyor.

SÜRÜŞ, PARK VE GÜVENLİK

Yeni Clio, sürüşü daha kolay ve güvenli kılan gelişmiş sürüş destek sistemleriyle (ADAS) yollara çıkıyor. Bunlar; Sürüş, Park ve Güvenlik olmak üzere üçe ayrılıyor. En önemli olanlar Aktif sürüş yardımcısı, 360° kamera ve bisikletli ile yayaları algılayan aktif acil fren destek sistemi. Bu sistemler, yeni Clio’yu sınıfının en güvenli otomobillerinden biri yapıyor. Aktif sürüş yardımcısı, stressiz bir sürüş ve üst düzey güvenlik adına en önemli işlevlerden biri. Bu ADAS, seviye 2 otonom sürüşe eşdeğer olup otoyollarda ve trafik sıkışıklığında sürüşü önemli ölçüde kolaylaştıran uyarlanabilir hız sabitleme, dur ve kalk ve şerit ortalama yardımlarını birleştiriyor.

DİZEL,BENZİN VE LPG'Lİ VERSİYON

Yeni Clio, farklı enerji kaynakları kullanan farklı güç-aktarma sistemleriyle donatılıyor. İleri teknolojiye sahip 145 hp E-Tech tam hibrit bunlardan biri. Şehirlerde elektrikli sürüş keyfini herkesin ulaşabileceği bir noktaya taşıyor ve yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını düşürüyor. Ayrıca dizel, benzinli ve LPG’li versiyonlar söz konusu. Clio, böylece sınıfının en kapsamlı çeşitliliğini sunuyor ve farklı kullanıcı gereksinimlerine en iyi şekilde cevap veriyor. Ayrıca tüm motor seçeneklerinde bir eko- sürüş asistanı, sürücüye yakıttan tasarruf etmenin ve böylece egzoz CO2 emisyonlarını azaltmanın en iyi yollarını öneriyor. Renault, 2020’de Clio da dahil olmak üzere otomobillerinde E-Tech full hybrid teknolojisini kullanmaya başladı. Bunun devamı olarak yeni Clio’da 145 hp E-Tech full hybrid versiyon da sunuluyor. E-Tech full hybrid teknolojisi, 150’nin üzerinde patent ve Renault’nun Formula 1 deneyimlerini içeriyor.

yeni-renault-clio-tanitildi-buyuk-surpriz-yaptilar-d6e9be.jpg

Enerji geri-kazanım işlevi bunlardan biri. Yeni Clio’yu daha dinamik ve daha verimli hale getiriyor. Sistem; iki elektromotor (bir 36 kW motor ve bir 18 KW yüksek voltajlı marş jeneratörü) ile 4 silindirli, 1,6 litre 69 kW (94 hp) içten yanmalı motor, akıllı multi-mode debriyajsız dog-box ve 1,2 kWsa bataryadan oluşuyor. İçten yanmalı motorun şanzımanı dört ve ana elektrik motorun şanzımanı iki orana sahip. E-Tech full hybrid güç-aktarma sistemi, enerji verimliliğini optimize etmek için içten yanmalı motor ve elektrik motoru 14’e kadar farklı şekilde kombine edebiliyor.

KAYNAK: YENİAKİT

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.