Yeni bir banka kuruluyor

Yeni bir banka kuruluyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, SLM Yatırım Bankası A.Ş. adıyla yeni bir yatırım bankasının kurulmasına izin verdi.

Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER 

Resmi Gazete''de yayımlanan BDDK kurulu kararında, kurucu ortaklar İsmail Lepiev, Cemalettin Kitapçı,  Köksal Akdeniz, Fadime Öztürk ve Canan Bulut tarafından Türkiye''de 1 milyar TL kuruluş sermayeli "BLM Yatırım Bankası A.Ş," unvanlı bir yatırım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verildiği belirtildi. 

Kararda şöyle denildi;
"Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahiplerine İlişkin Yönetmeliğin 4''üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelire yönelik anılan meddalerde yer verilen yetki çerçevesinde 5411 sayılı Bankacılık Kanunu''nun 7''nci ve 8''nci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, kanunun 6''ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar İsmail Lepiev, Cemalettin Kitapçı, Köksal Akdeniz, Fadime Öztürk ve Canan Bulut tarafından Türkiye''de 1 milyar TL kuruluş sermayeli "SLM Yatırım Bankası A.Ş." unvanlı bir yatırım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir" denildi. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.