Yaz saati uygulaması değişecek mi? İlk ağızdan flaş açıklama

Yaz saati uygulaması değişecek mi? İlk ağızdan flaş açıklama
Bakan Bayraktar'da 2016 yılında getirilen ve sıkça tartışmalara neden olan yaz saati uygulamasını devam edip etmeyeceği hakkında açıklama geldi.

2016'da başlayan yaz saati uygulaması, yine her yıl olduğu gibi gündeme gelmeye başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, tartışmalara yol açan bu uygulama hakkında açıklama geldi.

ekran-goruntusu-2024-04-24-111931.png

Bakan Bayraktar, bir milletvekilinin yaz saati uygulamasıyla ilgili sorusuna cevap vererek, Türkiye'deki saat diliminin GMT+3'te sabit tutulmasının, halkın güneş ışığından daha fazla faydalanmasına ve enerji verimliliğine önemli katkı sağladığını belirtti.

Yapılan analizlere göre, yaz saati uygulamasıyla karanlıkta kalınan sürenin azaldığı ve olumsuz etkilerin azaldığı ortaya konmuştu.

ekran-goruntusu-2024-04-24-111941.png

Buna ek olarak, akşam mesai ve okul çıkışlarında karanlık zaman diliminin azaltıldığı ve tasarrufun arttığı belirtti.

Bayraktar, uygulamanın 2016'da başladığını ve bu süreçte yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını ifade etti. Bu tasarrufun parasal karşılığının da oldukça yüksek olduğunu belirtti. Bakanlık tarafından mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi için herhangi bir çalışma yapılmadığını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.