Yatırımını dolardan yana kullanacaklar dikkat! Piyasaların alev alacağı tarih belli oldu

Yatırımını dolardan yana kullanacaklar dikkat! Piyasaların alev alacağı tarih belli oldu
Dolara yatırım yapmayı düşünüyorsanız doların 2 ay içinde geleceği noktayı da iyi tasarlamanız gerekiyor. Ekonomist Alaattin Aktaş'tan 2 ay sonra doların göreceği seviyeye ilişkin bir açıklama geldi.

Ekonomist Alaattin Aktaş, dolar yatırımcısının merak ettiği soruyu yanıtlayarak yıl sonu döviz kuru tahminlerini açıkladı. Aktaş, doların Türk Lirası karşısında gelecek 2 aydaki değerini öngördü.

dolaraa1.jpg

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 26 Ekim Perşembe günü politika faizini yüzde 35 seviyesine yükselttiğini duyurdu. TCMB'nin faiz oranlarını paylaşmasından sonra, bankalarda mevduat faizleri tarihi zirvelere çıktı. Yaşanan bu gelişmenin ardından milyonlarca vatandaş Türk Lirası'nın değerinin ne olacağını araştırmaya başladı.

dolaraa3.jpg

Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamaların sonrasında finans uzmanlarından dolar kuru ve Türk Lirasının değerinin gidişatına ilişkin bir bir açıklamalar ve uyarılar da peş peşe gelmeye başladı.

Aktaş, dolar ve döviz piyasalarına dair analizlerini içeren yazısında, Merkez Bankası'nın 24 Ağustos'ta beklenmedik bir hamle ile baz faiz oranını yüzde 25'e yükselttiğini hatırlattı.

dolar-euro-5851.webp

Bu bağlamda, yıl sonu dolar kuru beklentilerini inceleyen Aktaş, dolar kurundaki "yavaş" yükselişe ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

dolareuro.webp

Orta vadeli programa göre, bu yılın ortalama dolar kuru tahmini 23,88 olarak belirlenmiştir. Ekim ayının son günü dahil edildiğinde, yılın ilk 10 ayının ortalama kuru 22,58’dir. Yıllık ortalama 23,88 olacakken, son iki ayın ortalama kurunun 30,38’e yükselmesi beklenmektedir. Ancak, bu yükselişe izin verilmeyeceği ve normal eğilimlerin bu yönde olmadığı unutulmamalıdır. Gelişmelere bağlı olarak son iki ayın ortalama kurunun 28,90, maksimumun ise 29 olabileceğini öngörebiliriz. Bu nedenle yıllık ortalamanın 23,63’te kalması ve yıl sonunda 29,70 seviyesine yaklaşılması beklenebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.