Yatırımcılar dikkat: Mehmet Şimşek harekete geçti

Yatırımcılar dikkat: Mehmet Şimşek harekete geçti
Ankara kulislerinden çok konuşulacak ekonomi iddiası geldi. İddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, beklenen etkiyi yaratmayan Kur Korumalı Mevduatı (KKM) kaldırmak için harekete geçti.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, kulis bilgilerini aktardığı yazısında gençlere mayıs ayında gerçekleştirilen seçimler öncesinde vaat edilenlerin yapılması için para kalmadığını, emekli aylıklarındaki iyileştirme içinse ocak ayının bekleneceğini yazdı.

Nuray Babacan, "Hükümette son iki hafta içerisinde yapılan üç toplantıda, beklentiler ve bütçe olanakları açısından iç açıcı olmayan gerçekler gözler önüne serildi" değerlendirmesini yaptıktan sonra şu ifadeleri kullandı:

"Sırasıyla gidersek son Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına ilişkin haberler yapıldı. Bize göre bu toplantıdaki en önemli konu yeterince dikkat çekmedi. Bu KKM’ye alternatif yaratma kararıydı. Zira büyük beklentilerle başlatılan uygulamanın cazibesini kaybettiği, yeni yatırım araçları yaratmak gerektiği anlatıldı. Yani Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek selefinin büyük icadını rafa kaldırmak üzere…"

NE YAPABİLİRİZ BİR BAKALIM

Emeklilerin taleplerine ekonomi yönetimi olumlu yanıt vermediğini belirten Babacan, gençlerle ilgili seçimden önce verilen vaatlerin yerine getirilemeyeceğini Mehmet Şimşek'in toplantıda 'Siz bu listeyi bize verin ne yapabiliriz bir bakalım' diyerek toplantıyı sonlandırdı." diye yazdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.