Yargıtay, 'MİT Kumpası' davasını bozdu

Yargıtay, 'MİT Kumpası' davasını bozdu
Yargıtay, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrıldığı ‘7 Şubat MİT kumpası’ davasını bozdu. Dosya yeniden ilk derece mahkemesine gönderildi.

Odatv'nin haberine göre; Yargıtay Ceza Dairesi, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve 3 Mart 2021’de karara bağlanan ‘7 Şubat MİT Kumpası’ davasına ilişkin incelemesini tamamladı.

Yargıtay Ceza Dairesi bozma ilamında; ilk derece mahkemesi tarafından FETÖ'cülerin "lehine ve aleyhinde olan delillerin tartışılmadan, hangi delillere hangi gerekçeyle üstünlük tanındığı gerekçeye açıkça yansıtılmadan hüküm kurulduğunu" belirtti.

Ceza dairesi, ilamında yerel mahkemenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde geçen "Bir suç ile itham edilen her şahıs suçluluğu kanunen sabit oluncaya kadar masum sayılır" maddesine uymadığı ifade edildi.

İlamda ayrıca İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararda Anayasa ve Ceza Kanununa da uymadığı belirtildi. Kararda şöyle denildi: "Yasal olmayan ve yetersiz gerekçe ile hüküm kurulmuştur."

Bozma ilamında sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Erol Demirhan, Kazim Aksoy, Nuh Mehmet Damgacı, Ayhan Albayrak, Bilal İrice, Ahmet Kılınçarslan, Musa Metin ve Sebahattin Kaplan'ın tahliye taleplerinin reddi ile tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. (Odatv)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.