Yapay zeka uzmanından uyarı: "Çocuk sahibi olmayı erteleyin"

Yapay zeka uzmanından uyarı: "Çocuk sahibi olmayı erteleyin"
Google X'in eski yöneticilerinden Mo Gawdat, yapay zekanın yükselişine dikkat çekerek, halihazırda çocuğu olmayan kişilerin çocuk sahibi olmayı ertelemesi uyarısında bulundu.

Google X şirketinin finansal işlerden sorumlu eski yöneticisi Mo Gawdat, bir podcast'te verdiği demeçte, yapay zekanın 'tehlikelerine' karşı uyardı.

Yapay zeka uzmanı Gawdat, yapay zekanın yükselişine dikkat çekerek, halihazırda çocuğu olmayan kişilerin çocuk sahibi olmayı ertelemesi uyarısında bulundu.

Euronews haber sitesinin aktardığına göre, "The Diary of a CEO" (Bir CEO'nun Günlüğü) isimli podcast'te Steven Bartlett'e konuşan Gawdat, "Aslına bakacak olursak riskler o kadar büyük ki insanlığa yönelik diğer tehditleri düşündüğümüzde eğer henüz çocuk sahibi olmadıysanız bunu yapmayı ertelemelisiniz" ifadelerine yer verdi.

Yapay zeka konusunda değerlendirmelerini paylaşan Gawdat, dünyanın gelecekteki gerçekliğini "Blade Runner" (Bıçak Sırtı) gibi distopik filmlere benzetti.

Gawdat, "İnsanlık tarihinde daha önce hiç bu kadar mükemmel bir fırtına olmamıştı" dedi.

'Ekonomik, jeopolitik, küresel ısınma, iklim değişikliği ve tüm bu yapay zeka fikri'ni 'mükemmel fırtına' ve 'belirsizliğin derinliği' olarak nitelendiren yapay zeka uzmanı, söz konusu fırtınanın 'hiç bu kadar yoğun olmadığına' dikkat çekti. Gawdat, "Eğer çocuklarınızı gerçekten sevecekseniz onları tüm bunlara neden maruz bırakmak isteyesiniz?" diye sordu.

Söz konusu söyleşi, podcast'in suncucusu Bartlett'i "Flight Story" isimli pazarlama ajansına yönetici olarak atadıktan sonra geldi.

Kariyeri boyunca teknolojinin oynadığı role hayran kaldığını belirten Gawdat, "Şimdi ise insanlığın şimdiye kadar karşı karşıya kaldığı en büyük zorluk önümüzde duruyor" diye belirtti.

"Yapay zeka, teknolojik gelişmenin doruk noktasıdır" diyen yapay zeka uzmanı, "Bence bu, dünyanın nasıl şekil alacağını belirleme konusunda eşi benzeri görülmemiş bir durum olacak" öngörüsünü paylaştı.

Dijital zekanın karmaşıklığının boyutları hakkında da konuşan Gawdat, bunun bağımsız bir hal aldığını, kontrol edilmekten ziyade başvurulacak bir şey olduğunu belirtti.

Gawdat, "Bunu nasıl yapacağımıza ayak uydurmamız zaruri ya da geri kalacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.