Yapay zeka hız kesmeden kendini geliştiriyor

Yapay zeka hız kesmeden kendini geliştiriyor
OpenAI, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ChatGPT 'ye yakın zamanda eklenecek yeni özellikleri duyurdu.

Son yıllarda yapay zeka gibi yeni teknolojiler sürekli gelişim göstererek önem kazanmaya başladı. Bu gelişmeleri bariz bir şekilde ChatGPT’de görebilmekteyiz. OpenAI tarafından geçtiğimiz yılın sonlarına doğru kullanıma açılan ChatGPT, yepyeni özelliklere kavuşuyor.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre; Sorulan hemen her soruya cevap verebilme kapasitesine sahip olan ChatGPT, gelecek olan yeni özellikleri ile daha kullanışlı bir versiyonu ile karşımıza çıkacak.

KLAVYE KISAYOLLARI

Kısayollar ile zamanda tasarrufu amaçlayan OpenAI, ChatGPT’ye sık kullanılan klavye kısayolları ekleyecek. Bu kısayollardan birisi de yazılım ile ilgili bir sohbet sırasında en son gönderilen kod bloğunu kopyalamaya yarayacak.

ÖRNEKLER

ChatGPT’yi açtığınızda karşınıza boş bir sohbet ekranı geliyor. Fakat artık bu böyle olmayacak. Öyle ki artık sohbet başlamadan önce, konuşma başlatmak için öneriler gösterilecek.

BİRDEN ÇOK DOSYA YÜKLEYEBİLME

ChatGPT’nin ücretli planı olan Plus’ın aboneleri, artık birden fazla dosya yükleyebilecekler.

OTURUM KAPATILMAYACAK

ChatGPT kullanabilmek için bir hesaba sahip olmanız gerekiyor. Her hesabın oturum süresi ise 2 hafta. Yani bu süre sonunda otomatik olarak çıkış yapılıyor. Yeni güncelleme ile artık bu yaşanmayacak.

VARSAYILAN DİL MODELİ

ChatGPT’yi açtığınızda GPT 3.5 dil modeli seçili şekilde geliyor. Plus abonelerinin ise her seferinde GPT-4 dil modeline geçiş yapmaları gerekiyor. Tabii bu zahmetli bir işlem değil, üstelik tek bir tıkla yapılabiliyor. Artık ChatGPT’ye her giriş yaptığınızda dil modelini seçmeniz gerekmeyecek. En son kullandığınız seçenek, varsayılan olarak ayarlanacak.

Bütün bu saydığımız özellikleri OpenAI önümüzdeki hafta içi ChatCPT’ye entegre etmeyi planlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.