Yalova'da Filistin'e destek yürüyüşü

Yalova'da Filistin'e destek yürüyüşü
Yalova'da sivil toplum kuruluşları Filistin’e destek yürüyüşü yaptı.

Yalova’da sivil toplum kuruluşları toplanarak Filistin için destek yürüyüşü yaptı. Yürüyüş, Cevdet Aydın Parkı'ndan başlayıp Gazi Paşa Caddesi’nde son buldu.

Yürüyüşe başlayan gurubun adına Ramazan Yıkılmaz bir basın açıklaması okudu. Açıklamaya göre Gazze'de insan haklarının hiçe sayıldığının, savaş hukukunun çiğnendiğinin, çocuk ve kadın demeden yaşlı veya sivil bakılmadan herkesin katledildiğinin altı çizildi.

aw095503-01.jpg

İsrail'in saldırılarının devam ettiğini ve bu nedenle Gazze'nin güvenli bir yer olmaktan çıktığını söyleyen Yıkılmaz, “Camiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze'ye yağdırıyor. İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası Filistin’de hayatını kaybedenler için dua okundu. Açıklama sonrası yürüyüş tamamlandı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı güzergahından ilerleyen grup, Gazi Paşa Caddesi’nde yürüyüşü bitirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.