Yalnışlıklar Komedyası ücretsiz sahnelenecek

Yalnışlıklar Komedyası ücretsiz sahnelenecek
Bakırköy Belediye Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında William Shakespeare’in yazdığı, Bülent Bozkurt’un çevirdiği,Timothy Supple’ın yönettiği Yanlışlıklar Komedyası adlı oyununu tiyatro severlere ücretsiz sahneleyecek.

Yalnışlıklar Komedyası ücretsiz sahnelenecek

Ayşe KILINÇ / Dokuz Sütun

BBT Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesindeki oyun bugün 20.30 ’da başlayacak. Yanlışlıklar Komedyası, Shakespeare’in iyi bilinen ama en az sahnelenmiş komedisidir.

Oyun iki değişik ikiz kardeşin karşılaşma hikâyesini anlatmaktadır. Sicilya’nin Sirakuza sehrinden Antifolus uşağı Dromio ile birlikte Efes’e gelirler. Efes hem Sirakuzalı Antifolus’in ikiz kardeşinin Efesli Antifolus’un hem de uşağı Sirakuzalı Dromio’nun ikiz kardeşi olan ve Efesli Antifalus’un uşağı olan Efesli Dromio’nun yaşadıkları şehirdir. Sirakuzalı ikizler Efesli ikizlerin arkdaşları ve akrabaları ile karşılaştıkları zamanlar ortaya çıkan hüviyet karışıklığı nedeni ile bir sıra çılgınca terslikler meydana gelir. Oyunda, Shakespeare’in seyircisini kahkahalara boğarken, savaş, kadın-erkek ilişkisi, kölelik, göçmenlik gibi güncel konularda yine söyleyecek çok sözü vardır. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.