Yağış sonrası bir köy su altında kaldı

Yağış sonrası bir köy su altında kaldı
Muş’ta yoğun yağış yüzünden Yoncalıöz köyünde dere taşması sonucu bazı evler, ahırlar ve tonlarca saman sular altında kaldı.

Muş genelinde 2 gündür etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Merkeze yaklaşık 32 kilometre mesafede bulunan Yoncalıöz köyünde sağanak yağış yüzünden derenin taşması sonucu bazı evler, ahırlar ve samanlıklar zarar gördü. Selin bastığı köyde, okuldan dönen öğrencileri aileleri taşıyarak evlere getirdi. . Evi su altında kalan Ramazan Subaşı, "Derenin taşması sonucu evlerimiz su altında kaldığı için evlere giremiyoruz. Samanlarımız zarar gördü. Yakacak odunlarımız su altında" diye konuştu.

koy2.jpg

Derenin taşması sonucu ev, ahır ve samanların su altında kaldığını anlatan köylülerden Mehmet Hanifi Aydın, “Sağanak yağışın etkili olmasından yüzünden dağdan inen dere taştı. Dünden beri etkili olan yağmur köyün içinden geçen dereyi taşırdı. Derenin yakınında bulunan bazı ev ve ahırlar suyla doldu. Birçok samanlarımız zarar gördü. Çocukları dışarı çıkamıyor. " diye yaşadıklarını anlattı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.