Yabancılar borsada çatır çatır satıyor 'İşte o beş hisse'

Yabancılar borsada çatır çatır satıyor 'İşte o beş hisse'
Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’da en çok alım-satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul, yabancı yatırımcılar tarafından Ekim ayında borsada gerçekleştirilen işlemlerin sonuçlarını açıkladı. Buna göre yabancı yatırımcılar Ekim ayında da net satış pozisyonunda oldu ve 492,7 milyon dolar net satış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul'un açıklamasının ardından borsadaki önemli aracı kurumlardan olan İş yatırım yapan yabancı yatırımcılara ilişkin çarpıcı bir rapor paylaştı.

thumbs-b-c-e37768f1d40a805f1b92f882239dd784-001.jpg

Rapora göre, günlük bazda yabancı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği hisseler sırasıyla İhlas Ev Aletleri (IHEVA), Vakıf Leasing (VAKFN), Kuzugrup GYO (KZGYO) olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, yabancı yatırımcıların satış yaptığı hisseler ise İhlas Yayın Holding (IHYAY), Yükselen çelik (YKSLN), Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. (AYDEM) olarak kaydedildi.

YABANCILAR O HİSSELERİ ELDEN ÇIKARIYOR

Yabancı yatırımcı oranında istikrarlı artış ve azalış gösteren hisseler belli oldu.

İş Yatırım'ın raporuna göre TÜPRAŞ (TUPRS) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı son 10 gündür artarken, İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IZFAS), Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş. (MEPET), Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TARKM) için 8 gün, Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCOLA) hisseleri için ise 7 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların istikrarlı şekilde çıkış yaptığı 5 hisse ise Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. (CEMAS), Çimbeton (CMBTN), Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (EGPRO), Escort Teknoloji Yatırım A.Ş. (ESCOM) ve Gedik Yatırım (GEDIK) hisseleri olarak raporlandı. Bu hisselerde yabancı çıkışlarının son 10 gündür devam ettiği belirtildi

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.