X'ten yeni seçim kararı: Küresel olarak yasaklamıştı

X'ten yeni seçim kararı: Küresel olarak yasaklamıştı
Twitter adıyla bilinen sosyal medya platformu X'ten yeni bir karar çıktı. İşte ayrıntılar...

Mavi kuş logosu ve "Twitter" adıyla sosyal medyada yerini alarak hızla yükselişe geçen ünlü platform X, dün ABD'deki seçimlere ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Daha öncesinde küresel olarak yasak getirdiği seçim reklamlarına ilişkin duyuru yapan platform, artık ABD'de adayların ve siyasi partilerin siyasi reklamlarına izin vereceğini ve 2024 başkanlık seçimleri öncesinde güvenlik ve seçim ekibini genişleteceğini belirtti.

Milyarder Elon Musk Ekim ayında şirketi satın almadan önce, Twitter 2019'dan beri tüm siyasi reklamları küresel olarak yasaklamıştı.

New York Post'taki habere göre, Ocak ayında Twitter bu yasağı kaldırarak ABD'de seçmen kaydı gibi konularda farkındalık yaratan "nedene dayalı reklamlara" izin vermeye başladı ve platformda izin vereceği siyasi reklam türlerini genişletmeyi planladığını söyledi.

ABD'de tüm siyasi reklamlara izin verme hamlesi, birçok reklamverenin uygunsuz içeriğin yanında görünme korkusuyla platformdan kaçtığı veya harcamalarını azalttığı bir dönemde X'in gelirini artırmasına yardımcı olabilir.

Salı günü bir blog yazısında X, içerik manipülasyonu ve "ortaya çıkan tehditlerle" mücadele etmek için ekiplerini büyüteceğini belirtti.

Musk, yanlış içeriği kaldırmadığı konusunda eleştiriliyor Şirket, kullanıcıların X'te hangi siyasi reklamların tanıtıldığını görmelerini sağlayacak küresel bir reklam şeffaflık merkezi oluşturacağını ve yanlış bilgi yayan veya bir seçimde kamu güvenini zayıflatmaya çalışan siyasi reklamları yasaklamaya devam edeceğini söyledi.

Platform, diğer sosyal medya şirketleri gibi, büyük seçimler sırasında yanıltıcı veya yanlış içeriği önlemek için yeterince çaba göstermediği için araştırmacılar ve kanun yapıcılar tarafından uzun süredir eleştiriliyor.

Özellikle X, Musk'ın satın almasından bu yana, güven ve güvenlik ekibinde çalışanlar da dahil olmak üzere binlerce çalışanı işten çıkardıktan sonra başkanlık seçimlerine hazır olup olmadığı konusunda sorularla karşı karşıya kaldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.