Xiaomi’den 4K ekranlı akıllı telefon

Xiaomi’den 4K ekranlı akıllı telefon
Xiaomi, yepyeni özelliklere sahip bir akıllı telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Akıllı telefona ilişkin yeni bilgi sızıntıları, Çin sertifika kurumu TENAA’da göründü. Bu bilgilere göre, Xiaomi’nin yeni modeli 4K ekrana sahip olabilir.

Xiaomi’den 4K ekranlı akıllı telefon

Xiaomi’ye ait akıllı telefon, kısa süre önce TENAA’dan geçerek tasarımını ve birkaç önemli özelliğini sızdırdı. GSMArena‘nın haberine göre, belki de en ilgi çekici yönü telefonun ekranı oldu. Söz konusu model, şirketin orta sınıf modellerinin çoğunda bulunan 6.55 inç OLED ekrana sahip fakat ekran 3.840 x 2.160 çözünürlüğü de barındırıyor. Böylece, Xiaomi’nin ilk 4K ekranlı akıllı telefonunu piyasaya süreceği konuşuluyor. Bu kategoride Sony Xperia 1 III de bulunuyor.

Xiaomi’nin yeni telefonunun, 2.4GHz ve sekiz çekirdekli bir yonga seti var. Bu, birçok yeni orta sınıf Xiaomi telefonunda gördüğümüz Snapdragon 778G olabilir. Ancak kesin bir bilgi henüz yok. Telefon ayrıca 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama alanı sağlıyor.

64MP ana arka kameranın yanı sıra iki 8MP kamera daha bulunuyor. Telefonun tasarımı, ana sensörün etrafında kalın bir kamera halkası nedeniyle Xiaomi 10T Pro‘yu andırıyor. Bu arada, ön tarafta bir selfie (öz çekim) kamerası ise bulunmuyor.

Telefonun kasası, yakın zamanda piyasaya sürülen 11 Lite NE 5G‘ye benzer şekilde oldukça ince yapıda. 158 mm uzunluğunda, 71,5 mm genişliğinde ve 7 mm’nin hemen altında kalınlığa sahip ve ağırlığı 166 gram civarında. Ayrıca bu Xiaomi cihaz, 4.400 mAh bataryaya sahip. Diğer dikkate değer özelliklerinden birisi de iris (göz) tanıma sensörü. Bununla birlikte, ekran altı parmak izi sensörü de mevcut. Ancak cihaz, 3,5 mm kulaklık jakı ve microSD kart yuvasında sahip değil.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.