Windows 12 için tarih belli oldu

Windows 12 için tarih belli oldu
Yazılım devi Microsoft, Windows 12 işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Microsoft, 2024 sonbaharında yeni Windows 12 işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve şimdi "kayan" görev çubuğuna sahip bir masaüstü de dahil olmak üzere yeni tasarım fikirlerini deniyor.

Microsoft, Build 2023 geliştirici konferansında henüz resmi bir adı olmayan "yeni nesil Windows" üzerinde çalıştığını ima etmişti. Şirket içi belgelere göre, Windows 12 benzersiz bir özelliğe sahip farklı bir masaüstü türü sunabilir: Kayan bir görev çubuğu. Buradaki fikir, görev çubuğunun masaüstünden ayrılmış ve yuvarlatılmış kenarlarla masaüstünün üzerinde yüzüyormuş gibi görünmesi.

WİNDOWS 12 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Microsoft, Windows 12'yi ARM işlemciler için optimize ediyor. Şirket ayrıca yeni işletim sistemine "yapay zeka unsurları içeren derinlemesine entegre özellikler" eklemeyi planlıyor. Kaynaklar, bu özelliklerin yeni olacağını ve Windows Copilot gibi halihazırda yayınlanmış projelerle ilgisi olmayacağını belirtiyorlar. Önümüzdeki yılın sonbaharında piyasaya sürülmesi planlananan Windows 12 için 2025 yılında daha geniş bir dağıtım bekleniyor.

KAYNAK: DONANIMHABER

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.